Paramos akcijos bičiuliais tampa ir džiazuojantis jaunimas, ir iniciatyvus Rotary klubas | kl.lt

PARAMOS AKCIJOS BIČIULIAIS TAMPA IR DŽIAZUOJANTIS JAUNIMAS, IR INICIATYVUS ROTARY KLUBAS

  • 0

Prie akcijos „Maltiečių sriuba“ jungiasi ne tik visuomenėje žinomi žmonės, bet ir klubai. Džiazinio meno raiškos studija „Junior City Jazz“ specialiai įrašė dainą apie sriubą, o uostamiesčio moterų Rotary klubas „Karalienė Luizė“ surinko ir paaukojo lėšas.

Daugiau nei 15 metų gyvuojančios Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro džiazinio meno raiškos studijos „Junior City Jazz“ vadovai džiaugėsi prisidėdami prie labdaros akcijos bei dalijosi mintimis apie idėją įrašyti dainą „Chilli Con Carne“.

„Pirmą kartą dainą „Chilli Con Carne“ išgirdau 2006 m. gastrolių metu Austrijoje, kai su vokaline grupe „Cappella‘A“ dalyvavome konkurse. Tuomet net keli vokaliniai kolektyvai savo repertuare turėjo šią dainą, kurią parašė švedų a cappella grupės „The Real Group“ dainininkas Anders Edenroth. Smagi muzika, smagus tekstas, įtraukiantis ritmas ir pulsacija – toks buvo sėkmingos dainos receptas, kuris sužavėjo daugelį klausytojų, daugiabalsės vokalinės muzikos mylėtojus, visame pasaulyje. Žinojau, kad kai ateis tinkamas metas, būtinai išmokysiu dainuoti ir jaunimą Lietuvoje. Taigi, adaptuota Chilli Con Carne skamba „Junior City Jazz“ dainininkų lūpomis“, – pasakojo viena iš studijos vadovių Aušra Butkevičienė.

„Sriuba-troškinys „Chili Con Carne“ paprastai ruošiamas šiaurės Meksikoje ir Teksaso pietuose. Šį patiekalą gamino neturtingi darbininkų klasės žmonės. Vėliau „Chili Con Carne“ tapo populiari visame pasaulyje. Skanus ir maistingas patiekalas su aitriųjų pipirų improvizacija! Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centro džiazinio meno raiškos studijos „Junior City Jazz“ auklėtiniai kviečia visus patirti skonių, muzikos nuotykius kartu! Juk gera daryti gera! Džiaugiamės prisidėdami prie visuotinės akcijos, tikėdami, kad mūsų daina pakels nuotaiką, ir kitų gerų žmonių gaminama sriuba sušildys ir pamaitins tuos, kurie šiandien gyvena sunkiai“, – sakė kita studijos vadovė Livija Trakumienė.

„Pervesdamas auką, parašiau, kad aukoja „Junior City Jazz“. Labai geras jausmas apėmė. Neabejoju, kad, užaugę, mūsų auklėtiniai darys tą patį. O kol kas jie gali padainuoti apie karštą, aštrią sriubą. Irgi – geras jausmas“, – kalbėjo trečiasis studijos vadovas Audronis Trakumas.

Jau aštuonerius metus veikiantis veiklių uostamiesčio moterų Rotary klubas „Karalienė Luizė“ prieš šias Kalėdas nusprendė susitelkti bei pagelbėti tiems, kuriems šiuo įtemptu laikotarpiu dėmesio reikia labiausiai – vienišiems senoliams.

„Karantino sąlygomis vargu ar galėsime aplankyti vieni kitus, susitikti, pavaišinti, apkabinti. Tačiau ką tikrai galime – tai paaukoti, prisiminti užmirštą, kuriam ypatingai reikalinga mūsų pagalba. Vienišam senam žmogui reikia šilto maisto, gero žodžio ir, kas pandemijos akivaizdoje svarbiausia, saugumo jausmo – žinojimo, kad sutartu laiku juo bus pasirūpinta. Ilgametės akcijos „Maltiečių sriuba“ tikslas surinkti lėšų skurdžiai gyvenančių vienišų senyvo amžiaus žmonių globai ir maitinimui. Klaipėda tapo šiųmetės akcijos visos Lietuvos ambasada, todėl tai dar labiau skatina susitelkus mums visiems kartu pasirūpinti savo senjorais.

Organizatorių nuotr.

Šis Advento laikotarpis kitoks – nebus tradicinio šurmulio, šventinių renginių. Mažiau pirksime ir vartosime. Todėl raskime laiko tikrajai Advento rimčiai, prisiminkime tuos, kuriems reikia mūsų dėmesio ir pagalbos. Tikime, kad dubenėlis šiltos sriubos sušildo ne tik skrandį, bet ir širdis. Todėl visus klaipėdiečius taip pat kviečiame nelikti abejingais ir aukoti tikrai kilniam tikslui. Galimybių būti atjaučiančiu iš mūsų neatėmė virusas, todėl rūpinkimės ir dalinkimės“, – sakė klubo prezidentė Regina Derkintytė-Kaupienė.

Norintys tapti akcijos partneriais ir bičiuliais kviečiami registruotis el. paštu darius.einars@maltieciai.lt. Aukoti galima trumpaisiais numeriais: 1410 – 10 eurų, 1418 – 3 eurai arba pervesdant aukas į sąskaitą: LT224010051001901200 Gavėjas: Maltos ordino pagalbos tarnyba. Daugiau informacijos ir galimybių paaukoti rasite maltieciusriuba.lt.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS