Nevyriausybinės organizacijos pasigenda bendruomenės namų | kl.lt

NEVYRIAUSYBINĖS ORGANIZACIJOS PASIGENDA BENDRUOMENĖS NAMŲ

Nevyriausybinių organizacijų atstovams uostamiestyje trūksta bendruomenės namų, kuriuose galėtų rinktis patys ir priimti svečius. Teigiama, kad susitikimus neretai tenka organizuoti ir kavinėse.

Nevyriausybinių organizacijų asociacijos "Klaipėdos piliečiai", kuri vienija penkias organizacijas, pirmininkė Renata Senavaitienė pasakojo, kad jau seniai kalbama, jog Klaipėdai reikia bendruomenės namų.

Apie tai buvo svarstyta ir Nevyriausybinių organizacijų tarybos, į kurią įtraukti ir savivaldybės atstovai, posėdžio metu.

"Norėtume atskiro pastato, kur galėtume susiburti. Dabar net Nevyriausybinių organizacijų taryba neturi erdvių susirinkimams. Dažnai glaudžiamės kavinėse, nes neturime vietos", – tvirtino pirmininkė.

R.Senavaitienė džiaugėsi, kad juos geranoriškai priima Klaipėdos viešoji I.Simonaitytės biblioteka savo konferencijų salėje, tačiau pastaroji dirba tik iki 18 val.

"Norėjo mus įkurti buvusiose A.Rubliovo mokyklos patalpose, esančiose Debreceno gatvėje, tačiau jos mums nelabai tiko. Ten politikų neprisikviesi. O patalpų mums tikrai reikia. Palaikome ryšius su kitų miestų organizacijomis, jie atvažiuotų pas mus, rengtume susirinkimus, bet dabar neturime, kur priimti", – pabrėžė pirmininkė.

R.Senavaitienė tvirtino, kad labiausiai tiktų patalpos, kurios yra miesto centre.

"Galėtume visi – ir pilietininkai, ir sveikatininkai, ir senjorai – rinktis. Nors pastariesiems tiko patalpos ir A.Rubliovo mokykloje. Renku duomenis, kiek Klaipėdoje yra nevyriausybinių organizacijų. Vien pernai jų suskaičiavau 250, bet neaišku, ar jos visos vykdo veiklą. Tai dar tikrinama. Akivaizdu, kad Klaipėdai verkiant reikia bendruomenės namų", – pabrėžė pirmininkė.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė pasakojo, kad Klaipėdoje bendruomenės namai įkurti buvusiose A.Rubliovo mokyklos patalpose. Jas administruoja Žvejų rūmai.

"Nevyriausybinių organizacijų prašymas skirti jiems patalpas manęs nėra pasiekęs. Šiuo klausimu oficialiai, raštu reikėtų kreiptis į savivaldybės administracijos direktorių. Tada šis klausimas būtų svarstomas", – tvirtino direktorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kamara

Patalpos geros, bet taisyklės nesuprantamos. Lietuvoje du mėnesius vyko pilietinė akcija. Piliečiai rinko 50 tūkstančių parašų, kad Seimui galėtų teikti savo pataisą . Rubliovo prižiūrėtoja grasino, kad iškvies policiją, atseit politikuojame, trukdome koncertui. Koncertas vyko salėje, o mes buvome foje. Prašiau parodyti nors vieną žmogų,kuriam trukdome, tokių nebuvo. Kam tie senjorų namai reikalingi? Tik tyčiotis iš pilietinių organizacijų, kaip Aldonos Gedvilienės

Ana

O kuo neįtiko puikiai suremontuotos patalpos buvusioje Rubliovo mokykloje? Remontas padarytas, patalpos puikios, yra salė ir kabinetai-naudokitės į sveikatą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS