Paskui stintas keliaujantiems žvejams – sudėtinga užduotis | kl.lt

PASKUI STINTAS KELIAUJANTIEMS ŽVEJAMS – SUDĖTINGA UŽDUOTIS

  • 4

Paskui stintas per ledą keliaujantiems žvejams – sudėtinga užduotis. Tenka susivokti, kurioje savivaldybėje yra, nes gali būti nubausti. O ant Kuršių marių, kaip patys juokauja – ženklų nėra. Paradoksaliausia, kad net gyvenantys Nidoje ant marių lipa nelegaliai, nes marios ties Nida priklauso Šilutės savivaldybei.

Pirmiausia stintautojai ant Malkų įlankos ledą tikrina ir šaltį už gerą darbą giria. Stintautojai sako, kad toks tvirtas ledas jau seniai bebuvo, o dėl prastų žiemų ir poledinė žūklė – retas malonumas. 

Tiek daug stintautojų ant ledo, nes ir agurkais kvepiančios žuvys gerai kimba. Visi turi po dvi meškeres. Žvejai nesiskundžia, kad dalis žuvų liesos ir pasakoja, ant ko jos kimba. 

Ant Kuršių marių stintauti būtų dar smagiau, bet retas klaipėdietis marių ledo storį matuoja. Dalis kojos nežengia baudų bijodami. Ir taip jau keliems žvejams iš Mažeikių ir Akmenės rajonų stintos po 250 eurų kainavo. Žvejams sunku suprasti, kur Kuršių mariose savivaldybių ribos, tad einant paskui stintas lengva paklysti. 

Kuršių marių žemėlapis jau kone prieš dešimtmetį perbraižytas neringiškiams pasiskundus, kad gyvendami prie marių vandens nė lašo neturi. Tad dabar Kuršių marias dalijasi Neringa, Klaipėdos ir Šilutės rajonai. 

Klaipėdai irgi nedidelis gabaliukas liko: nuo Smeltės pusiasalio pabaigos Nidos link nė kilometro nesiekiantis marių ruožas. Tad mėgstama žvejų vieta – marios ties Kairių poligonu – jau Klaipėdos rajono savivaldybė. 

Kadangi mariose ženklų, žyminčių savivaldybių ribas, ir policijos postų nėra, žvejai raginami išmaniosiomis technologijomis naudotis. 

Poledinės žūklės entuziastai burnoja, kad karantino reikalavimų bent Kuršių marioms per tokį trumpą stintmetį galėtų nelikti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Be žado

Iki kokio absurdo atėjom su tuo karantinu. Ir dar yra besistebiančių kodėl žmonės bando priešintis.

S.S.S.

jokių problemų pasidarai būsto nuomos sutartį su kokiu rajone gyvenančiu giminaičiu ar draugu ir žvejok į sveikatą. Parodai nuomos sutartį ir niekas tavęs neliečia.

Valdas

Ir dar, jei jau zenklu nera kur baigesi savivaldybes ribos, tai nors spygliuota viela kaip per kara nutieskite ir pazymekite savo savivaldybes teritorija. Bet , ne, jau geriau bausti (taip valstybes biudzetas pelnosi is savo pilieciu), nei pazymeti riba. Vienu zodziu susikta ta valdzia... Ir stinta kainuos ne 2.5 euru, o 250 euru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS