Paskutinės vasaros dienos Klaipėdoje dedikuotos jaunimo savaitei (renginio programa) | kl.lt

PASKUTINĖS VASAROS DIENOS KLAIPĖDOJE DEDIKUOTOS JAUNIMO SAVAITEI (RENGINIO PROGRAMA)

  • 0

Jau penktus metus iš eilės Klaipėdoje paskutinės vasaros dienos yra skiriamos jaunimui. Rugpjūčio 24–28 dienomis uostamiestyje šėls jaunimas ir kvies lankytis pramoginiuose, sportiniuose ir edukaciniuose renginiuose.

Šiemet Jaunimo savaitę organizuoja Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“, Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021, Klaipėdos miesto savivaldybė, Visuomenės ir verslo plėtros institutas, KVK Alumni klubas ir kt.

„Jaunimo savaitės metu siekiame atkreipti dėmesį į opiausias jaunimo problemas, supažindinti su jaunimo politika, parodyti kiek įvairiausių galimybių jaunimui yra Klaipėdos mieste. Jaunimo savaitės metu jaunuoliai turi galimybę ne tik dalyvauti renginiuose, bet ir kelti kompetencijas. Kasmet siekiame kalbėti apie aktualias jaunimui problemas: psichinė sveikata, lytiškumo ugdymas“, – teigė Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ pirmininkas.

Įvairiausios veiklos vienoje savaitėje

Jau tradicija tapusi jaunimo savaitė su renginiais ir veiklomis įprastai pritraukia per 500 Klaipėdoje gyvenančių jaunuolių. Šiemet tikimasi sulaukti kur kas daugiau dalyvių. Oficialus jaunimo savaitės startas vyks su aktyviausiais Klaipėdos jaunimo lyderiais ir Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pietumis, kurių transliaciją bus galima stebėti internetu.

Rugpjūčio 25-ąją vyks azartiškos orientacinės varžybos po visą Klaipėdos miesto teritoriją. Dalyviai, pasitelkę mobiliąja aplikacijų programėle „Actionbound“, turės galimybę pagal sukurtą maršrutą ne tik pažvelgti į savo miestą iš kitos perspektyvos, bet ir vykdant kūrybines užduotis, smagiai praleisti laiką varžantis.

Rugpjūčio 26 dieną vyks jaunimo politikos simuliacija. Renginio metu pasitelkiant naujausias technologijas ir profesionalią pagalbą, bus siekiama jaunimą supažindinti su Jaunimo politikos sąvoka, struktūroje veikiančiais valdžios organais ir pamatiniais veiklos principais bei kryptimis.

„Jaunimo politikos simuliacijoje kviesime jaunimą tapti meru, savivaldybės darbuotoju ar jaunimo organizacijos nariu ir išmokti, kaip reikia priimti sprendimus ir kaip daryti įtaką, kad jie būtų priimti“, – pasakoja KLAS pirmininkas. 

Rugpjūčio 26-osios pabaigoje jaunimas bus kviečiamas į istorinės dramos „Nova Lituanica“ kino seanso peržiūrą, kurią bus galima stebėti iš savo automobilio. Rugpjūčio 27-ąją vyks #chooseklaipeda ambasadorių diskusija „Ko reikia, kad jaunas žmogus būtų išgirstas?“. O vakare organizatoriai yra paruošę dar vieną kino seansą – draminį trilerį „Nematoma“, į kurį, beje, taip pat kviečiami jaunuoliai su savo transporto priemonėmis.

Paskutiniąją „Jaunimo savaitės“ dieną bus vykdoma aktuali šiandieninei visuomenei diskusija apie lytiškumą ir lygias teises, kurią modernuos lygių galimybių ekspertė ir aktyvi visuomenės veikėja – Margarita Jankauskaitė. Taip pat diskusijoje dalyvaus: „tabu“ temomis nebijanti kalbėti tinklaraštininkė Fema, aktorius Dominykas Vaitiekūnas, aktyvus jaunimo politikos lyderis Lietuvoje bei LiJOT prezidento pareigas einantis Kornelijus Lukas Vaičiakas.

Pasibaigus diskusijai, dalyviai bus kviečiami į Jaunimo svaitės oficialų uždarymo koncertą, kuriame pasirodys D. Vaitiekūnas ir Zoliukas bei G.G.R.I.D.E.R.

Su detalia programa galima susipažinti: www.chooseklaipeda.eu.


Renginio programa:

Rugpjūčio 24 dieną:

12 val. Jaunimo pietūs su Klaipėdos miesto meru.

Rugpjūčio 25 dieną:

17.30 val. Orientacinės varžybos. Šturmuok Klaipėdą su ActionBound. Renginio pradžia: Atgimimo aikštėje.

Rugpjūčio 26 dieną:

12 val. Jaunimo politikos simuliacija. Renginio vieta: Herkaus galerija 413 kab, H. Manto g. 22.

22 val. Kino filmas „Nova Lituanica“. Renginio vieta: Neįgaliųjų paplūdimio automobilių aikštelė.

Rugpjūčio 27 dieną:

19 val. #chooseklaipeda ambasadorių diskusija „Ko reikia, kad jaunas žmogus būtų išgirstas?“ 

22 val. Kino filmas „Nematoma“. Renginio vieta: Neįgaliųjų paplūdimio automobilių aikštelė.

Rugpjūčio 28 dieną:

18 val. Diskusija apie lytiškumą ir lygias teises. Moderuoja – M. Jankauskaitė. Dalyviai: Fema, D. Vaitiekūnas, K. L. Vaičiakas ir finalinis D. Vaitiekūno bei Zoliukas, G.G.R.I.D.E.R koncertas. Renginio vieta: Raketos Social Club terasa, Bangų g. 5A, Klaipėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS