Paslėpė grafitininko „meną“ | kl.lt

PASLĖPĖ GRAFITININKO „MENĄ“

Prižiūrėtojai pašalino grafitininko „šedevrus“, kurie atsirado ant betoninės sienelės, vedančios į Pirmosios Melnragės centrinį paplūdimį. Terlionės uždažytos geltonais dažais.

Viliamasi, kad sienelės graftininkams daugiau neužklius ir išliks švarios iki sezono pabaigos.

Dienraštis „Klaipėda“ rašė, kad vandalas paplūdimio prieigose pasidarbavo praėjusią savaitę. Jis veikė dvi naktis iš eilės. Pirmiausia buvo išmarginta vienoje tako pusėje esanti sienelė. Po kitos nakties tepliaus šedevras „papuošė“ ir kitą. Apipaišytas buvo ir netoli tako esantis viešasis tualetas.

Įdomu tai, kad prieš metus ant mūrinių sienelių buvo atsiradęs lygiai toks pats piešinys. Suniokotas buvo ir viešojo tualeto fasadas. Prižiūrėtojams perdažius, teplius nerimo.

Vandalas dar kelis kartus nupiešė savo terliones, taip pridarydamas nuostolių prižiūrėtojams.

Praėjusį sezoną jiems tris kartus teko perdažyti viešojo tualeto fasadą ir du kartus palei taką esančias mūrines sieneles.

Tas pats teplius, panašu, praėjusiais metais siautė visoje Pirmojoje Melnragėje. Tokiu pat stiliumi ir tos pačios spalvos dažais buvo „paženklinti“ kelio ženklai, informaciniai stendai, stotelė.

Manoma, kad grafitininkas turėtų būti vietos gyventojas. Viliamasi, kad pavyks išaiškinti vandalą. Ketinama net sumontuoti vaizdo stebėjimo kamerą.

Pastatų fasadus, inventorių niokojantiems graftininkams gresia ne tik bauda, bet ir baudžiamoji atsakomybė. Tai priklauso nuo padarytos žalos.

Uostamiesčio paplūdimiuose intensyviai vyksta pasiruošimo vasaros sezonui darbai. Dėliojamos persirengimo kabinos, suolai, šiukšlių dėžės. Smiltynėje jau bus pastatyti ir dušai, vandens kolonėlės. Žemyninėje dalyje šie įrenginiai turėtų atsirasti prieš pat sezoną.

Atnaujinamos ir apžvalgos aikštelės, baigiamas pakloti takas neįgaliesiems. Antrojoje Melnragėje aikštelė, esanti prie gelbėjimo stoties, buvo išasfaltuota, sutvarkyti lietaus nuotekų tinklai. Smiltynėje prižiūrėtojai lygino ir vėjo į kalnus supustytą smėlį.

„Orai leidžia, tad stengiamės padaryti kuo daugiau. Neaišku, kas laukia kitą savaitę“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Paprastai uostamiestyje vasaros sezono pradžia skelbiama birželio pradžioje.

GALERIJA

  • Paslėpė grafitininko „meną“
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Naras

Kas ismaste tokia baisia tvora pastatyti? Kaip praeito simtmecio kiaulideje.

Žmogus

Laika atėjo leisti gražiai nupiešti:) o dabar paruošiat dirva naujiems seansams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS