Perrinktas Klaipėdos dramos teatro direktorius T. Juočys: tai – komandos nuopelnas | kl.lt

PERRINKTAS KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRO DIREKTORIUS T. JUOČYS: TAI – KOMANDOS NUOPELNAS

Klaipėdos dramos teatrui toliau vadovaus Tomas Juočys. Antrai kadencijai perrinktas vadovas tiki, kad šis faktas – bendro komandos darbo nuopelnas. Kaip vieną svarbesnių ateities darbų, T. Juočys akcentuoja tarptautiškumo siekį.

Klaipėdos dramos teatras 85-ąjį sezoną pasitiks jau su išrinktu vadovu – pasibaigus konkurso eiti šias pareigas procedūroms paaiškėjo, kad įstaigai toliau vadovaus T. Juočys.

"99 proc. mano perrinkimo yra kolektyvo nuopelnas. Teatras matomas ne dėl vadovo, o dėl stiprios trupės, vadybininkų, kitų kolegų. Man, kaip antrą kartą kandidatuojančiam, buvo lengviau – nereikėjo pačiam kažko įrodyti. Per tuos penkerius metus, kai kartu dirbome, komanda įrodė daug", – gerų žodžių negailėjo pašnekovas.

T. Juočys tiki, kad teatras eina teisingu keliu, todėl ir toliau bus siekiama gerinti repertuarą. Jis, anot vadovo, turėtų būti dar nepatogesnis, dar stipresnis.

Pašnekovas taip pat akcentavo ir teatro tarptautiškumo siekį.

To bus siekiama tiek kviečiant užsienio kūrėjus dirbti Klaipėdos dramos teatre, tik didinant įstaigos žinomumą už šalies ribų.

"Pagal artimiausius planus iki 2022 m. numatyti trys režisieriai iš Lenkijos, yra ir kitokių idėjų. Galbūt pavyks padirbėti su rusų režisieriais", – dėstė teatro vadovas.

Anot T. Juočio, bus siekiama, kad į teatro premjeras norėtų atvažiuoti teatro ekspertai, kritikai iš aplinkinių valstybių.

Esama ambicijų tapti ir viso regiono teatriniu centru.

"Mes manome, kad nesame tik Klaipėdos teatras. Džiaugiamės, kad veikiame uostamiestyje, kad čia geri žiūrovai. Bet tikime – mūsų profesinis lygis turėtų būti toks, kad galime būti įdomūs visame regione", – sakė T. Juočys.

Nuo 2015 m. teatrui vadovaujantis T. Juočys 2008–2011 m. buvo Klaipėdos dramos teatro vadovo pavaduotojas, 2011–2015 m. dirbo šio teatro kultūros projektų vadovu.

Teatro vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS