Perspėja dėl mašinų statymo pajūryje: poilsiautojams gresia baudos | kl.lt

PERSPĖJA DĖL MAŠINŲ STATYMO PAJŪRYJE: POILSIAUTOJAMS GRESIA BAUDOS

  • 0

Aplinkos apsaugos departamentas poilsiautojus perspėja, kad Kuršių nerijoje motorinėmis transporto priemonėmis įvažiuoti ir važinėti po mišką galima tik keliais.

Statyti transporto priemones miškuose galima tik tam skirtose transporto priemonių stovėjimo aikštelėse arba kelio pakraštyje, užtikrinant galimybę keliu važiuoti kitoms transporto priemonėms.

Taip pat vairuotojams privaloma vadovautis ir Kuršių nerijos nacionalinio parko taisyklėmis.

„Ypač noriu atkreipti automobiliais keliaujančių Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų dėmesį, kad statant transporto priemones reikia vadovautis ne tik eismo taisyklėmis ir kelio ženklais, bet ir laikytis Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisyklių“, – priminė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Kęstutis Šriupša.

Šios taisyklės draudžia važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis ne ant kietosios kelio dangos, užstatyti užtvarus ir įvažas į mišką. Jas pažeidus gresia baudos nuo 30 iki 90 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 60 iki 170 eurų.

„Praėjusį mėnesį ir rugpjūčio 1-ąją Kuršių nerijoje nustatėme net 34 administracinius nusižengimus, kai poilsiautojai automobilius statė neleistinose vietose ir pažeisdami Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymosi taisykles, dažnu atveju užstatant užtvarus lankytinose vietose“, – teigė aplinkosaugininkas.

Specialistas poilsiautojus įspėja, kad būtų atidūs ir laikytųsi pajūryje galiojančių taisyklių.

Kaip teigia aplinkosaugininkas, lankantis pajūryje svarbu vadovautis ir Lankymosi miške taisyklėmis, kurios numato, kad motorinėmis transporto priemonėmis įvažiuoti į mišką ir po jį važinėti galima tik keliais.

Statyti transporto priemones miškuose galima tik tam skirtose transporto priemonių stovėjimo aikštelėse arba kelio pakraštyje, užtikrinant galimybę keliu važiuoti kitoms transporto priemonėms.

Statant transporto priemonę kelio pakraštyje, būtina stengtis neužvažiuoti ant samanų, kerpių, uogienojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS