Peržiūrėjo autobusų tvarkaraščius | kl.lt

PERŽIŪRĖJO AUTOBUSŲ TVARKARAŠČIUS

Po Velykų šiek tiek pasikeitė kai kurių miesto autobusų važiavimo grafikai. Korekcijų prireikė, nes viešasis transportas tam tikrose maršruto dalyse atsilikdavo nuo tvarkaraščių.


 

Po Velykų šiek tiek pasikeitė kai kurių miesto autobusų važiavimo grafikai. Korekcijų prireikė, nes viešasis transportas tam tikrose maršruto dalyse atsilikdavo nuo tvarkaraščių.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad pokyčių imtasi, atlikus ilgą stebėseną. Įvertintos ir keleivių pastabos bei pasiūlymai.

"Nors yra numatytos paklaidos, siekiame, kad autobusai važiuotų kuo tiksliau pagal nurodytus grafikus. Tad, įvertinę realią situaciją, tvarkaraščius šiek tiek pakoregavome", – tvirtino vadovas.

Į grafikus dėmesį turėtų atkreipti keleiviai, kurie važiuoja 2, 2A, 5, 5E, 9, 10 ir 17 maršrutų autobusais.

Pasak G.Neniškio, 2 ir 2A maršrutų autobusų išvykimo laikas suderintas tarpusavyje. Iki šiol 2A maršruto mažasis autobusėlis tam tikru laiku išvažiuodavo pirmiau nei didysis 2 numeriu pažymėtas autobusas.

Pirmasis greitai prisipildydavo. Į jį susėsdavo ir asmenys, kurie važiuodavo vos kelias stoteles. Dalis žmonių, kuriems jis tikrai reikalingas, nebetilpdavo. Dėl to nuspręsta pirmiausia leisti didįjį 2 autobusą, kad jis surinktų didžiausius keleivius srautus, o tada – mažąjį.

"Pastebėjome, kad maži autobusiukai turi ir nuolatinius savo keleivius, kurie jokiu būdu nesės į didelį autobusą, nors šis ir tiktų", – teigė vadovas.

5 ir 5E maršrutuose dėl vėlavimų pakoreguota važiavimo trukmė rytinio piko metu, taip pat kai kuriomis valandomis dieną. Tačiau, pasak G.Neniškio, jau sulaukta kai kurių į darbus nespėjančių keleivių nepasitenkinimo.

"Žiūrėsime, ką daryti toliau", – komentavo vadovas.

Kai kuriuose trasos ruožuose dėl nuolatinių atsilikimų nuo grafikų rytinio ir vakarinio piko metu pakoreguotas ir 9 maršruto autobusų važiavimo laikas. Pokyčių yra ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgalį bei švenčių metu.

Pagal grafikus savaitgaliais ir švenčių dienomis nespėdavo važiuoti ir 10 maršruto autobusai. Jų grafikai taip pat kiek pakeisti, kad atitiktų realybę.

Peržiūrėtas ir 17 maršruto autobusų važiavimo laikas. Tam tikruose trasos ruožuose jis riedėdavo per greitai, o kai kuriuose užtrukdavo trumpiau nei numatyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS