Plungėje atidengiamas paminklas B. Lubiui | kl.lt

PLUNGĖJE ATIDENGIAMAS PAMINKLAS B. LUBIUI

  • 70

Šeštadienį Plungėje, kunigaikščių Oginskių dvaro parke bus atidengtas paminklas Lietuvos nepriklausomybės Akto signatarui, buvusiam premjerui ir „Achemos grupės“ pagrindiniam akcininkui Bronislovui Lubiui.

Idėją įamžinti B. Lubio atminimą pernai iškėlė Plungės pramonininkų sąjunga, finansavusi projektavimo darbus, o savivaldybė skyrė 120 tūkst. eurų paruošti aikštelę paminklui bei žaliojo tiltelio atnaujinimui.

B. Lubio artimieji padengė bronzinės skulptūros kūrybos išlaidas.

B. Lubys gimė 1938 metų spalį Plungėje, mokėsi miesto vidurinėje mokykloje, vėliau studijavo tuometiniame Kauno inžineriniame institute. Nuo 1963 metų dirbo Jonavos „Azoto“ gamykloje (vėliau – „Achema“). Pradėjęs nuo cecho viršininko pavaduotojo, tapo įmonės generaliniu direktoriumi, vėliau – pagrindiniu jos akcininku. Jis sukūrė koncerną „Achemos grupė“ ir buvo jo prezidentu.

Nuo 1992 metų gruodžio iki 1993 metų kovo pabaigos B. Lubys ėjo premjero pareigas,1993 metais tapo Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentu. Jis buvo mecenatas, Jonavos rajono ir Plungės miesto garbės pilietis.

B. Lubys netikėtai mirė 2011 metų spalio 23 dieną Druskininkuose. 

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

oho

įdomu už ką?Kad išėję iš sovietmečio visi lygūs buvo apvogti ?Kad gavo pelningiausią gamyklą už vieną litą?Va šitus trei reikia raudonais dažais pilti ..

>As

tokius kaip tu gerb. B. Lubys state i vieta ir labai daug demesio skyre darbininkams. kad ir sveikatos draudimas uoste atsirado B. Lubio deka, totalines vagystes ir girtuokliavimas uoste pazabotas buvo B. Lubio deka.

As

Jonavoje. Paminklas lenta prie namo ar.ne.perdaug.kas jis prezident'as prisigraibes nuo.zmoniu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS