Poilsiautojai: Palanga birželį ramesnė ir gražesnė nei pernai | kl.lt

POILSIAUTOJAI: PALANGA BIRŽELĮ RAMESNĖ IR GRAŽESNĖ NEI PERNAI

  • 9

„Išsirink, ką myli“ – tokiu šūkiu Palanga pasitinka išsiilgusius jūros, smėlio ir saulės. Saulės visą birželį netrūksta, tad ir žmonių vasaros sostinės gatvėse bei paplūdimyje net pirmadienį apstu. Tad kaip atrodo Palanga pirmadienį, ką veikia ten poilsiautojai, ar kurorte dar yra laisvų vietų, LNK žurnalistė teiravosi poilsiautojų ir Turizmo informacijos centro vadovės.

„Palangoje ilsimės, atvykome iš Kauno. Taigi sezoną atidarėme, o rytoj jau grįšime namo. Koncertuose lankėmės, buvome restorane, tiesiog ilsėjomės“, – įspūdžiais dalinosi kurorte atostogaujančios kaunietės.

„Mes atvažiavome iš Panevėžio. Buvome Europos kroso čempionate Vilkyčiuose. Prieš grįžtant namo nusprendėme nepraleisti progos užsukti ir į Palangą. Nors dar vanduo šaltokas, bet jei neįlendi į jūrą, nesiskaito, kad atostogavai Palangoje. Šiaip čia gražu, nieko netrūksta, tiesa, dar mažai žmonių“, – atviravo užkalbinta pora.

„Mums įdomu, kaip pasikeitė Palanga. Prisimename kitokią. Anksčiau buvo per daug triukšminga, o šiemet viskas gražu, tvarkinga, ramu. Gal kad dar neįsibėgėjo sezonas. Jūroje kol kas nesimaudėme. Poilsiaujame sanatorijoje. Grynas oras, gamta – nuostabu“, – pasakojo kiti kalbinti poilsiautojai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Džiugu, kad šiemet nebeliko visų tų elektrinių paspirtukų. Saugiau vaikščioti gatvėmis. Pastebėjome, kad yra tvarkomi ir keliai, gerinama infrastruktūra. Tik dar tuštoka. Manau, po Joninių poilsiautojų prigužės“, – savo nuomonę apie kurortą išsakė vyras.

Ar jau Palanga gyvena vasaros ritmu, žurnalistė teiravosi Palangos turizmo informacijos centro vadovės Rasos Kmitienės.

– Kaip sezonas jau įsibėgėjo, yra poilsiautojų?

– Galima sakyti, kad jau įsibėgėjo, tačiau jis nebuvo pasibaigęs. Svečių srautas tolygiai pulsuoja. Prasidėjus birželiui, turistų srautai suintensyvėja, kaip ir šiandien matote. Nors ir pirmadienis, miestas šurmuliuoja nuo svečių, nuo turistų.

Kurorte kiekvienas gali rasti kažką pagal savo poreikius, galimybes ir lūkesčius.

 – Daugiau yra vietinių turistų ar sulaukiate ir iš užsienio?

 – Stebime, kad daugėja svečių iš užsienio. Šiais metais jau turėjome ne tik latvių, estų, bet ir svečių iš Prancūzijos, Čekijos, Bulgarijos bei kitų šalių.

  – Kokiu šūkiu šiemet Palanga pasitinka poilsiautojus?

 – Palanga turi savo šūkį – „Išsirink, ką myli“. Kurorte kiekvienas gali rasti kažką pagal savo poreikius, galimybes ir lūkesčius. Kiekvienas tikrai atranda čia tai, kas būtent jam tinka, ką jis myli.

– Tie, kurie dar tik planuoja vasaros atostogas, ras Palangoje laisvų vietų viešbučiuose, poilsiavietėse?

 – Visi, kas planuoja atvykti į Palangą, turėtų suskubti ir rezervuotis vietas, jeigu nori išsirinkti tai, kas jiems tinka ar patinka. Ypač jei nori konkretaus viešbučio su tam tikromis paslaugomis. Tiesa, kad ir koks užimtumas būtų, mūsų svečiai visada randa, kur apsistoti. Jeigu ne centre, tai truputį tolėliau.

– Kunigiškėse taip pat galima apsistoti ir net dviračiu atvažiuoti iki Palangos?

– Ryškėja tendencijos, kad vieni mėgsta apsistoti būtent centrinėje Palangos dalyje, o dalis poilsiautojų, ypač su vaikais, labiau mėgsta Kunigiškes – ieško ramesnės vietos, esančios tarp Palangos ir Šventosios. Pati Šventoji irgi turi nemažai romantinio žavesio.

– Kaip kito kainos paslaugų ir maitinimo sektoriuje?

– Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Palangoje kainos pakito. Mes prisideriname prie visų išorinių iššūkių. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

aha laukite

aha didinkite pagalvės mokestį, viešbučių ir svečių namų aikštelių mokestį ir ramiai laukite poilsiautojų.

Poilsiautojas, tam atvirai

kur skubeti rinkimai pasibaige, vadovu kadencija ilga, Covidas sudraske zmoniu gyvenimus ir jie atrodo prastai.

Be

rusu taskymosi pinigais,Palanga taps bomzynu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS