Pokyčiai Klaipėdos darželiuose: daugės auklėtojų etatų | kl.lt

POKYČIAI KLAIPĖDOS DARŽELIUOSE: DAUGĖS AUKLĖTOJŲ ETATŲ

Jau nuo šio rugsėjo kai kuriuose Klaipėdos darželiuose numatomas auklėtojų etatų didėjimas. Planuojama, kad tai pamažu palies visus uostamiesčio darželius.

Klaipėdos darželiuose artinasi seniai laukti pokyčiai.

Jau nuo šio rugsėjo dalyje miesto darželių numatomas auklėtojų etatų didėjimas – įvedami du ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo mokytojų etatai grupėje.

"Nedirbs du auklėtojai vienu metu. Tiesiog grupėje, kurioje dirbama 10,5 valandos, vietoj 1,6 etato, tai grupei skiriamo, atiteks 2 etatai", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Manoma, kad ši permaina prisidės gerinant ugdymo procesą ir mokytojų darbo sąlygas.

Etatų skaičius bus padidintas ne visuose Klaipėdos darželiuose iš karto. Augimas suskirstytas į tris etapus, atsižvelgiant į finansavimo sumą.

"Viskas vyks trimis etapais: nuo rugsėjo, nuo sausio 1 d. ir nuo 2022 metų sausio 1 d. Taigi nuo 2020 iki 2022 m. mes įvesime etatus visose įstaigose palaipsniui. Pradėsime nuo didžiausių", – aiškino L.Prižgintienė.

Anot pašnekovės, dabar per savaitę minėtiems specialistams tenka 33 tiesioginio kontakto darbo valandos. Auklėtojų darbas išdėliojamas pagal grafiką.

"Grafikai yra sudaromi labai įvairiai. Pavyzdžiui, vieną dieną dirbama 10,5 valandos, o kitą dieną – visai kitaip. Dar yra ir auklytės, ne tik auklėtojos", – dėstė L.Prižgintienė.

Švietimo skyriaus vedėja teigė, kad šiuo klausimu buvo nemažai diskutuojama, o sprendimai priimti atsižvelgus ir į auklėtojų, įstaigų vadovų, profesinių sąjungų nuomonę.

Šiam sprendimui įgyvendinti šiais metais reikės 198,5 tūkst. eurų, o 2021 ir 2022 m. – po daugiau nei 1,3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Moteris

Daugeliui vis kliūva auklėtojų darbas, siūlau šiems drąsuoliams keletą dienų padirbėt su15-17 vaikų atėjusių iš skirtingų auklėjimo terpių ir reikalaujančių ypatingo dėmesio

Rima

Rami,bet koki darba,kai atifirbi 10,5 namiskiams taip pat sakai neliskit i akis.Ar jus galvojat,kad kitur niekas nedirba?

Nulis

Auklėtojų darbas būtų lengvas, jeigu tarp vaikų nebūtų laukinių žvėrių. O iš kur jie tokie atsiranda? Ar kartais ne supermamytės prigimdo ir išauklėja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS