Požeminė automobilių stovėjimo aikštelė vis dėlto bus? | kl.lt

POŽEMINĖ AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO AIKŠTELĖ VIS DĖLTO BUS?

Politikai vėl prabilo apie Atgimimo aikštės požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Nors neseniai ir atsisakyta planų ją įrengti, tačiau, netikėtai atsiradus privačiam investuotojui, tokią galimybę vėl žadama svarstyti. Dėl šios naujienos neskubama skelbti ir aikštės projektavimo konkurso.

Politikai vėl prabilo apie Atgimimo aikštės požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Nors neseniai ir atsisakyta planų ją įrengti, tačiau, netikėtai atsiradus privačiam investuotojui, tokią galimybę vėl žadama svarstyti. Dėl šios naujienos neskubama skelbti ir aikštės projektavimo konkurso.

Apsireiškė investuotojas

Prieš kurį laiką uostamiesčio valdžia nusprendė, kad Atgimimo aikštė bus atnaujinta joje neįrengiant požeminės automobilių stovėjimo aikštelės.

Šiemet žadėta pradėti ir aikštės projektuotojų paieškas, tačiau, jau beveik skelbiant minėto konkurso pradžią, staiga nuspręsta procesus pristabdyti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės teigimu, po Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos projekto pristatymo norima iš naujo apsvarstyti požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Atgimimo aikštėje idėją.

"Be to, administracijos direktorius sulaukė privataus investuotojo siūlymo, kad jis galėtų įrengti požemines automobilių stovėjimo vietas", – pridūrė A.Velykienė.

Greta aikštės esančio vieno viešbučių akcininkas norėtų įrengti 180 vietų.

Aikštė bus efektyvesnė?

Pašnekovės teigimu, dėl šio siūlymo planuojama diskutuoti ir apsispręsti kitą savaitę. Aiškinama, kad šiuo metu viliojantį pasiūlymą savivaldybei pateikęs investuotojas yra išvykęs.

"Sudėję investuotojo, viešas ir Europos Sąjungos lėšas turėtume dvigubą rezultatą", – pastebėjo direktoriaus pavaduotoja.

Prieš kurį laiką požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Atgimimo aikštėje nuspręsta atsisakyti, kadangi reikalingos didžiulės lėšos, kad toks objektas galėtų atsirasti. Verdiktą lėmė ir tai, kad gali būti užkirstas kelias vėliau norint atstatyti istorinius pastatus.

A.Velykienė pastebėjo, kad šiuo metu numatoma aikštelę rengti ne po visa aikšte, o tik dalyje jos, todėl esą išliktų ir erdvi aikštė, ir užstatymas, ir vietos po žeme statyti automobilius.

Teigiama, kad toks objektas leistų efektyviau išnaudoti pačiame miesto centre esančią patrauklią erdvę.

"Tačiau visi siūlymai turi būti gerai apsvarstyti. Kol kas politinio sprendimo dar nėra", – pastebėjo direktoriaus pavaduotoja.

Pasiūlymas – patikimas

A.Velykienė pabrėžė, kad investuoti panoręs akcininkas – patikimas žmogus, kuris iki šiol vykdė suplanuotus projektus.

Pagal jau anksčiau sudarytą Atgimimo aikštės sutvarkymo grafiką, šią erdvę planuojama atnaujinti iki 2018-ųjų pabaigos.

Kai buvo atsisakyta minties įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, preliminari aikštės atnaujinimo suma sudarė apie 1,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

RK.

Ką tik visi verkė, kad muzikinis teatras neturės automobilių stovėjimo vietų. Štai siūlo 180 stovėjimo vietų, bet dabar visi verkia.... na, jie nežino dėl ko verkia, bet verkia, nes nieko kito nesugeba.

Nezabitauskas

Ne pastatyti, o pasistatyti sau aikštelę norėtų tas įslaptintas turčius. Gal dar ko nors jis norėtų? Mūsų savivaldybė visada pasiruošus patarnauti.

sukčių ekonomija

Gentvilų klanas vėl tars savo paskutinį žodį...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS