Pradedamos įgyvendinti šių metų gyventojų idėjos | kl.lt

PRADEDAMOS ĮGYVENDINTI ŠIŲ METŲ GYVENTOJŲ IDĖJOS

  • 0

Šiais metais dalyvaujamojo biudžeto konkurso „Tavo idėja“ laimėtojais buvo paskelbti šeši projektai. Būtent jie sulaukė didžiausio gyventojų palaikymo. Žmonių iniciatyvos realybe virs Doviluose, Endriejave, Gargžduose, Lapiuose, Dituvoje ir Gobergiškėje. Didieji projektai Doviluose ir Gargžduose bus įgyvendinti per dvejus metus, o likusieji mažesni – per artimiausius metus. Gyventojų idėjos jau pradėtos įgyvendinti – tam savivaldybė iš viso skyrė net 300 tūkst. eurų.

Kad gyventojų iniciatyvos virstų realybe, įsijungė didžiulė žmonių komanda iš įvairių įstaigų. Projektus įgyvendins seniūnijos, mokyklos, Sporto centras, J. Lankučio viešoji biblioteka, savivaldybės specialistai. Tai leis greičiau atlikti visus reikalingus darbus ir užtikrins spartesnį idėjų realizavimą.

Už Dovilų karjerų pritaikymo rekreacijai projekto antrąjį etapą, kurio metu karjerų teritorijoje atsiras riedlenčių ir riedučių, vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, lauko muzikos alėja, bus prailgintas ir neįgaliesiems pritaikytas pontoninis lieptas, atsakinga seniūnija, savivaldybės specialistai ir Sporto centras. Projektą „Pramogauju, tyrinėju, atrandu“ kartu su savivaldybe kuruos Gargždų „Minijos“ progimnazija. Įgyvendinus projektą, progimnazijos skvere atsiras terasa-amfiteatras, sveikatingumo takas, batutai, sporto aikštelė, ežio namas ir slieko laboratorija.

Už Gobergiškės parko įkūrimą, kuriame atsiras lauko scenos stoginė, ąžuolinis tiltelis, lauko gultas, ir kitus projekto sumanymus bus atsakinga Dauparų-Kvietinių seniūnija kartu su savivaldybe. Lapių parko prieigas kultūros ir bendruomenės poreikiams pritaikys Sporto centras ir savivaldybė. Čia bus įrengtas apšvietimas, vaikų žaidimo aikštelė. Ta pati komanda dirbs ir įrengiant Endriejavo vaikų žaidimo aikštelę Atgimimo parke. O Dituvos sodų bibliotekos pramogų ir sporto erdvės projektą kuruos J. Lankučio viešoji biblioteka kartu su Sporto centru ir savivaldybe. Čia bus įrengta lauko bibliotekėlė, gimnastikos ir treniruoklių kompleksas, stalo teniso stalas.

„Kuo didesnė komanda, tuo, manau, sparčiau vyksta ir projektų įgyvendinimas. Todėl prie idėjų realizavimo prisideda tie žmonės ir įstaigos, kurie turi daugiausia patirties konkrečiam projektui reikalingoje srityje. Nes kas geriau žinos, ko reikia Dituvos bibliotekėlei, nei J. Lankučio biblioteka, kas geriau parinks sporto aikštelių įrangą, nei Sporto centras, kuris atsakingas ir už savivaldybės aikšteles. Net neabejoju, kad kaip ir pernai, taip ir šiemet, pirmuosius rezultatus galėsime išvysti jau greitai“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Didieji projektai Gargžduose ir Doviluose bus įgyvendinti per artimiausius dvejus metus, o likusieji – iki kitų metų pavasario.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS