Pradėjo grėbti pernykščius lapus | kl.lt

PRADĖJO GRĖBTI PERNYKŠČIUS LAPUS

Ilgą laiką klaipėdiečiams akis badžiusi netvarkinga teritorija prie pastato, kur veikė A. Rubliovo mokykla, o dabar bendruomenės namai, pradėta tvarkyti. Pirmadienį buvo grėbiami pernykščiai lapai.

Netoliese gyvenanti klaipėdietė pasakojo, kad šios teritorijos niekas netvarkė jau ilgą laiką.

„Šalia esančiu taku praeina daug žmonių ir mato tokią netvarką“, – tvirtino moteris.

Klaipėdietė pasakojo, kad bandė aiškintis, kas turi tvarkyti teritoriją. Kalbėjo ir su namų valdų atstovais, ir su taką tvarkančia valytoja.

„Visi sakė, kad jiems tvarkyti šią teritoriją nepriklauso. Tvirtino, kad savivaldybei. Namų valdos atstovas net talką buvo suorganizavęs. Kiemsargiai sugrėbė lapus, labdarą padarė, tačiau krūvos iki šiol tebestovi. Dar davė kontaktus savivaldybės, kur galėčiau išsiaiškinti, kam priklauso ši teritorija, tačiau pavargau terliotis“, – pasakojo moteris.

Pasak klaipėdietės, ilgą laiką niekas net nešienavo teritorijos. Pernai šie darbai buvo atliekami.

„Aplink visos teritorijos sutvarkytos. Tą padaro pačios įstaigos: mokyklos, darželiai, o šis kampas lieka. Buvome ir mes su gyventojais išėję tvarkyti. Atsinešėme priemones, kokias turėjome, ir ėmėmės darbo“, – dėstė gyventoja.

Klaipėdietė atkreipė dėmesį, dabar pastate, kur buvo įsikūrusi A. Rubliovo mokykla, veikia bendruomenės namai. Čia lankosi daug garbaus amžiaus klaipėdiečių, vaikų.

„Žmonės galėtų ir patys susiorganizuoti, sutvarkyti teritoriją. Nereikia laukti, kad kažkas už juos viską padarytų“, – dėstė moteris.

Pirmadienį ši teritorija jau buvo pradėta tvarkyti. Buvo grėbiami lapai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad savivaldybei ši teritorija nepriklauso ir jie darbų neorganizavo. Ji žadėjo išsiaiškinti, kas turi prižiūrėti šį sklypą, kuriame guli pernykščiai lapai.

„Jei tai būtų mūsų teritorija, žinotume, kad vyksta kažkokie darbai“, – pabrėžė vedėja.

GALERIJA

  • Pradėjo grėbti pernykščius lapus
  • Pradėjo grėbti pernykščius lapus
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ot naujiena :)

Palangoje rudenį lapai jau išgriebti ne tik mieste, bet ir prie daugiabučių namų, Palanga aplamai taip sutvarkyta kad blizga kaip operacine. Klaipėdos valdžiai dar mokytis ir mokytis.

Loreta

Tai dar reikejo metus palaukti))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS