Pradėjo kuopti Klaipėdos miestą | kl.lt

PRADĖJO KUOPTI KLAIPĖDOS MIESTĄ

Uostamiestyje imtasi kuopti žiemos metu kelkraščiuose, ant šaligatvių ir pėsčiųjų takų susikaupusias dulkes bei purvą. Šiemet šie darbai startavo anksčiau nei pernai, nes vyrauja palankūs orai.


 

Uostamiestyje imtasi kuopti žiemos metu kelkraščiuose, ant šaligatvių ir pėsčiųjų takų susikaupusias dulkes bei purvą. Šiemet šie darbai startavo anksčiau nei pernai, nes vyrauja palankūs orai.

Šiaurinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės „Specialus autotransportas“ logistikos vadovas Rimantas Strakšys pasakojo, kad mechanizuotai valyti kelkraščius pradėta šios savaitės pradžioje.

„Laukėme, kol nebebus neigiamos oro temperatūros. Naktimis dar pasitaiko šaltuko, bet dienomis oras palankus šiems darbams“, – tvirtino vadovas.

Šiaurinėje miesto dalyje dulkes kelkraščiuose valo dvi mašinos. Per kitą savaitę ketinama išvalyti pagrindines miesto gatves, kuriomis kursuoja viešasis transportas. Tada darbai persikels į šalutines gatves.

Pasak R.Strakšio, nors žiema nebuvo šalta ir druskos bei smėlio išpilta nedaug, purvo pakanka.

„Žiema lepino ne tik orais, nestigo ir lietaus. Jis visą purvą sunešė į gatves. Jas reikės valyti ne vieną, o kelis kartus. Kiek tiksliai, priklausys nuo užterštumo. Norime pasiekti geriausią rezultatą“, – pabrėžė vadovas.

Kol naktimis termometro stulpelis dar nukrinta žemiau nulio, gatves valančios mašinos yra laikomos šiltai. Priešingu atveju jos gali užšalti ir sugesti.

„Naktimis iš jų išleidžiame vandenį ir laikome šiltai, kad nekiltų problemų“, – pabrėžė vadovas.

Valyti dulkes, purvą pradėjo ir šaligatvių, pėsčiųjų takų, viešųjų erdvių prižiūrėtojai. Jie startavo dar praėjusią savaitę. Mieste taip pat dirba dvi jų mašinos.

„Nebeliko šalčio ir kibome į darbus. Situacija nėra labai prasta. Žiemą smėlio daug neišbėrėme, bet darbo yra. Kai viskas pradžius ir pasirodys saulė, dulkės vis tiek kils. Prisinešė per kelis mėnesius“, – komentavo įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

GALERIJA

  • Pavasaris: pirmiausia dulkės valomos pagrindinėse miesto gatvėse.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

žinokite, kuopiuosi butą

Ar čia naujiena? Giriamasi, tarsi tai nepriklausytų savivaldybės tarnyboms. Iškuopkite Liepų 36 a kiemą.

Pastebejimas

oi kaip suaktyveja darbai ir reklamos, kad butent mes tai darome, pries rinkimus. Apgailetina. Ziemos metu tai kelius priziurek mere, o ne po ziemos. Naturalu, kad jus ir be reklamos tai turite daryti, nes ziemos nebuvo ir kazka daryti privalo tarnybos ir taip. Tai jusu kasdienis darbas, o ne pasiekimas, kuriuo pries rinkimus reklamuojate.

klaipėdietis

Keista, kad kartą kas pusmetį kuopiamas miestas. Dar keisčiau, kad tuo giriamasi. Šiaip jau-tiesiog nevalos ir tiek. GARBĖ APSILEIDĖLIAMS!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS