Prasidėjo naujas aukštosios mokyklos etapas Klaipėdoje | kl.lt

PRASIDĖJO NAUJAS AUKŠTOSIOS MOKYKLOS ETAPAS KLAIPĖDOJE

  • 0

Spalio 1-ąją Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakultetas pradėjo naujuosius mokslo metus. Kitąmet savo veiklos 40-metį minėsiančio VDA padalinio, šiemet išaugusio iki fakulteto, net trys naujos bakalauro studijų programos – grafinio dizaino, interjero dizaino ir architektūros bei vizualinio dizaino magistro studijų programa sulaukė studentų.

Naujai įstojusieji buvo pagerbti Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodų salėse vykusioje šventėje, kurios metu jie ir dėstytojai ne tik prisistatė, bet ir ant specialių planšetų paliko savo delnų atspaudus – taip akcentuodami naujo aukštosios mokyklos etapo pradžią.

VDA senato sprendimas reformuoti Klaipėdos skyrių į fakultetą akivaizdžiai pasitvirtino. Sulaukta nemažai architektūros ir dizaino specialybes studijuoti norinčių absolventų iš visos Lietuvos.

Studijuoti grafinį dizainą norą išreiškė 6 studentai, interjero dizainą – 7, o architektūros programą, kuri šiemet rinko studentus į trečiąjį kursą, papildė 9 studentai. Pastarąją bene išimtinai suformavo veikiantys praktikai ar giminingų profesijų atstovai, kartu su diplomu norintys įgyti ir architekto licenciją.

Naujų programų studijas užtikrins priimti ir nauji dėstytojai – kompetentingi savo srities profesionalai.

Be to, pernai prie VDA Klaipėdos fakulteto įsteigtas ir VDA Urbanistikos ir dizaino institutas – tyrimų ir praktikų bazė fakulteto studentams bei dėstytojams.

Dar vienas reikšmingas pokytis – naujos fakulteto patalpos Klaipėdos senamiestyje. Uostamiesčio savivaldybei Klaipėdos fakultetui perdavus buvusios Vydūno vidurinės mokyklos patalpas, VDA jas renovavo savo lėšomis.

Sutvarkytos šilumos, vandens ir kanalizacijos sistemos, pakeisti langai. Studentams naujosios Alma Mater durys atsivers jau po mėnesio, kai galutinai bus baigti remonto darbai.

GALERIJA

  • Jie šiemet pradėjo studijuoti VDA Klaipėdos fakultete.
  • Ant specialių planšetų studentai paliko savo delnų atspaudus.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS