Prasidėjo priėmimas į Jūrų kadetų mokyklą | kl.lt

PRASIDĖJO PRIĖMIMAS Į JŪRŲ KADETŲ MOKYKLĄ

Jau šį rudenį uostamiestyje duris atvers Jūrų kadetų mokykla. Kuriamoje įstaigoje mokiniai kartu su pagrindiniu išsilavinimu įgis ir jūreivystės, laivybos, krašto gynybos ir kitų žinių. Mokinių priėmimas į ugdymo įstaigą jau vyksta.

Jūrų kadetų mokyklos auklėtiniai bus supažindinti su nacionalinio saugumo sistema, šalies gynybos politika, įgis žygiavimo ir rikiuotės įgūdžių, orientavimosi sausumoje ir jūroje gebėjimų.

Jaunuoliai įgis karybos istorijos, laivybos, istorinės geografijos žinių.

Sukarintoje mokykloje auklėtiniai mokysis disciplinos, ugdys fizinę ištvermę.

Žinios bus įtvirtinamos praktinių užsiėmimų metu.

Ilgą laiką netrūko diskusijų, kur įsteigti kadetų mokyklą.

Dar pernai įstaigą svarstyta įkurdinti Klaipėdos laivininkų mokykloje arba dabartinėse I.Simonaitytės mokyklos patalpose.

Galiausiai nuspręsta, jog įstaiga veiks Sportininkų gatvėje, buvusiose Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų instituto patalpose.

Šiuo metu formuojamos 5–8 klasės.

Registracija 2019–2020 metais lankyti įstaigą vyksta internetu, informacinėje priėmimo į mokyklas sistemoje, prisijungus prie Klaipėdos miesto savivaldybės svetainės paskyros.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Siulau

Labai reikalinga vaikams batai[kerzai]...Padovanokit kas galit biznieriai...

Ei Lietuva!

Gal laikas paskelbti žinią kad galima ne tik į jūsų sumautus kadetus įstoti, bet KUO DAUGIAU - į jūreivystės akademiją Klaipėdoj? Kur (kol kas iki šiol )ruošiami aukštos kvalifikacijos jūrų specialistai (laivavedžiai, mexanikai, ir t.t)?PX, kad kol kas Lietuva, (savo gėdai), neturi laivyno, bet jūs-jaunieji lietuviai, dar turite progą išmokti reto(ir labai gerai mokamo jeigu-ką užsienyje) amato.Kaip moko Istorija, toks amatas, kuris jūreiviškai vadinasi ,,eiti į jūrą" Lietuvoje visada buvo. Ir bus.Tik dabar nėra savo laivų ant ko gali ,,eiti"..kol kas..Nes niekšai valdžioje prašiko visus 4 LR laivynus..Už ką jiem niekad niekas neatleis ir nieko niekad neužmirš..//Bet tu mokykis lietuviuk, mokykis ,,eiti į jūrą'..JŪRA VISADA BUS ČIA. Kaip ir Lietuva.

Klausimas

O kokia patirti turi Simonaitytes mokytojai destydami sukarinto tipo jurinio profilio tiketina labai vyriskoje (t.y energingame , judriame, stirpiu charakteriu) aplinkoje. Pedagogu daugiau nei puse turetu buti vyrai.Cia ne gelytes kirpti, piesinelius piesti, meno projektus kurti, tai SUKARINTO tipo, tai mokytojai turi buti pavyzdziai: stiprus tiek charakteriu , tiek kunu ir dvasia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS