Prašo apšviesti I. Simonaitytės kalną | kl.lt

PRAŠO APŠVIESTI I. SIMONAITYTĖS KALNĄ

Gausiai pasnigus žiemos pramogų mėgėjai masiškai traukia ant vadinamojo I.Simonaitytės kalno – daugybė žmonių čia linksminasi iki pat sutemų. Todėl miesto valdžia svarstys galimybę apšviesti teritoriją.

Žiemos linksmybių išsiilgę vaikai ir jų tėveliai po darbų ar savaitgaliais skuba ant pamėgto I.Simonaitytės kalno.

Kartais žmonių čia būna tiek daug, kad norint nučiuožti tenka stoti į laukiančiųjų eilę.

Pietinėje miesto pusėje gyvenantys klaipėdiečiai svarstė, kad jau seniai laikas pasirūpinti kalno apšvietimu.

"Kiekvieną žiemos dieną susirenka būriai vaikų. Nors gyvename vadinamajame Žvejybos uosto rajone, ir mes su šeima atvažiuojame. Deja, jau daugybę metų kalnas nesulaukia jokio valdininkų dėmesio. Kodėl gi jo neapšvietus? Jau nekalbu apie didesnes investicijas, infrastruktūros gerinimą ir panašius dalykus", – siūlė viena klaipėdietė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kovą vyksiantys savivaldos ir merų rinkimai į vadinamąjį I.Simonaitytės kalną išginė ir kai kuriuos politikus. Netgi prabilta apie ateityje galbūt atsirasiantį pakilimo lyną, parkavimo vietų ir prekyviečių įrengimą.

Vis dėlto pažadais prieš rinkimus gyventojai aklai nesikliauja ir prašo dabartinės miesto valdžios iniciatyvos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, apšviesti kalno savivaldybė neplanavo, tačiau tokia galimybė bus svarstoma.

Kas nors dar atsitrenks ir susiknežins nosį.

Esą svarbiausia, kad žmonėms čia būtų saugu pramogauti.

"Kol kas iniciatyvos niekas neparodė, tačiau aš pritarčiau tokiam siūlymui. Pasiųsiu savo kolegą, kad įvertintų situaciją. Jeigu daug stulpų pristatysi, tai kas nors dar atsitrenks ir susiknežins nosį", – svarstė L.Dūda.

Anot direktoriaus, už miesto erdvių apšvietimą atsakingas Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojas, pasitaręs su projektuotojais, pateiks savo pasiūlymą.

"Svarbiausia, kad tai būtų saugu ir netaptų kliūtimi trasoje", – pridūrė L.Dūda.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

jap

kas is savivaldybes, tai tik chaltura, o ne darbai atlikti. iskirto krumus apie ir miskeliuose, o jie jau rudeni vel tokie pat uzaugo. pinigu plovimas šaraškino kontoroje. tas pats butu ir su apsvietimu ar dar su kokiais irengimais ant kalno

Anonimas

gatves kiemus apšviesti o ne kalnus čiuožti galima ir prietemoje o be to nuo sniego šviesu o kiek gatvių yra dar tamsių kur jūsų protelis

opa

Kas praso?Veliava jums i rankas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS