Prie eglutės nutūpė medūzos | kl.lt

PRIE EGLUTĖS NUTŪPĖ MEDŪZOS

Atgimimo aikštėje atsirado daugiau šventinių papuošimų. Prie auksinės, šviečiančiomis žuvelėmis dekoruotos eglutės įkurdintos medūzos.

Miestiečiai netruko atkreipti dėmesį į naujus aikštės akcentus. Užsukusieji skuba įsiamžinti prie šviečiančių medūzų. Kai kurie net įlenda į jų vidų.

Atgimimo aikštėje nusileidusios medūzos išnuomotos kartu su eglute. Savo spalva išsiskiriantis medelis buvo įžiebtas prieš daugiau nei dvi savaites.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis atskleidė, kad medūzos kartu su eglute nebuvo pastatytos, nes jų nespėta pagaminti. Įtakos tam turėjo užsitęsęs pirkimas.

„Norėjome, kad iš karto atsirastų ir eglutė, ir medūzos, bet išėjo taip, kaip išėjo. Galima įžvelgti ir gerąją pusę. Atgimimo aikštė atsinaujino. Žmonės eglutę jau matė, o dabar ateina pasižiūrėti medūzų“, – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Atgimimo aikštėje eglutė dabinama antrus metus. Šiemet medelis išskirtinis – aukso spalvos. Ant tviskančių šakų nutūpė žuvys. Medelis atkartoja visiems gerai žinomą pasaką apie auksinę žuvelę.

Šią eglutę kūrė konkursą laimėjusios įmonės „Švenčių studija“ darbuotojai – klaipėdiečių dizainerių pora Rūta Bučytė ir Dominykas Koncevičius.

Atgimimo aikštėje stovinčio medelio, jo papuošimų ir medūzų nuoma atsiėjo apie 37,5 tūkst. eurų. Tai šiek tiek brangiau nei praėjusiais metais.

Šiemet miesto šventinis rūbas kainavo 208 tūkst., renginiai – 90 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

daina

tos medūzos visiškai nereikalingos. Jos "nuneša" eglės grožį (pastaroji LABAI graži), trukdo džiaugtis egle. Teisingas vokiečių posakis "Weniger wäre mehr". Pinigai išleisti medūzoms - pinigai išmesti į balą.

puikus pastebėjimas

Medūzos – tai labai simboliška. Nes tik medūziško protelio žmonės galėjo sugalvoti tai, ką ruošiamasi daryti su Atgimimo aikšte.

RK.

Kalėdiniai renginiai Klaipėdoje : lietuve.lt/renginiai-pramogos/kalediniai-renginiai-klaipedoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS