Prie jūros – Girulių plento gatve? | kl.lt

PRIE JŪROS – GIRULIŲ PLENTO GATVE?

Svarstoma keisti prie jūros vedančios Pamario gatvės pavadinimą. Anot savivaldybės atstovų, dabartinis jos įvardijimas neatitinka realybės.

Ketvirtadienį Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje svarstyta, kaip pervadinti į Girulius nutiestą dabartinę Pamario gatvę.

Anot komisijos pirmininko, savivaldybės tarybos nario Vytauto Čepo, esamas pavadinimas abejonių kelia tiek savivaldybės atstovams, tiek ir patiems klaipėdiečiams.

"Manau, kad pavadinimai turi atitikti realybę ir suteikti informacijos apie esamą vietovę, o ne klaidinti. Šia gatve prie jūros, o ne mariomis pasigrožėti važiuojame", – teigė V.Čepas.

Anot pašnekovo, Pamario gatvę svarstyta pervadinti Pajūrio gatve, tačiau tokia gatvė Klaipėdos mieste jau egzistuoja.

Posėdyje nuskambėjo siūlymas gatvei suteikti Girulių plento pavadinimą.

Patvirtinus šį siūlymą, naujasis pavadinimas įsigaliotų jau po poros mėnesių.

Visgi įgyvendinant pokyčius gali iškilti kliūčių.

"Manome, kad gatvėje esančių namų gyventojai ir įstaigų savininkai gali prieštarauti tokiam sprendimui. Pakitus pavadinimui, tektų keisti namo numerių ženklinimą, teritorijoje registruotų įmonių ir įstaigų duomenis. Tai – papildomas vargas", – kalbėjo komisijos pirmininkas.

Už patirtas išlaidas gyventojams tektų mokėti iš savo kišenės.

Komisijos nariai posėdyje svarstė galimybę skelbti vietinių gyventojų apklausą.

V.Čepo manymu, gatvės pavadinimo keitimui gyventojai tikriausiai nepritartų, todėl apklausos bus siūloma atsisakyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

Lietuvių kalboj įprasta jūrą mariomis vadint.

Edvinas

Manau, kad reikėtų pakeisti pavadinimą, nes pastatasis nėra logiškas, nors ir suteikia tam tikrų papildomų rūpesčių. Reikia paieškoti tinkamiausio naujo pavadinimo ir pakeisti.

kl

Tai kad jau dabar, senieji klaipėdiečiai,kitaip nei "Girulių plentu " nevadinam.Net nežinojau,kad ten "Pamario"g.Kaip ten lotynų kalboje nesirūpinkim,gana graži ir mūsų kalba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS