Prie KEPA vairo – naujas vadovas | kl.lt

PRIE KEPA VAIRO – NAUJAS VADOVAS

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūrai (KEPA) vadovauti stojo naujas direktorius – užsienyje tarptautinių santykių ir politikos mokęsis klaipėdietis Simas Simanauskas. Jis tvirtina esąs pasiryžęs pasiraitoti rankoves ir kibti į darbus.

Vaizdas nuliūdino

KEPA sulaukė permainų: jai vadovauti ėmė naujai išrinktas vadovas – klaipėdietis S.Simanauskas. Pirmadienį su juo dar buvo derinamos darbo sąlygos.

„Pasitaikė įdomi galimybė prisidėti prie labai reikšmingos veiklos Klaipėdai“, – pastebėjo S.Simanauskas.

Pašnekovas pripažino, kad, po studijų užsienyje ir darbų Vilniuje grįžus į uostamiestį, apėmė liūdesys – čia tuštokas centras, senamiestis.

„Aš noriu čia gyventi, noriu būti, todėl manau, kad turiu puikias galimybes išnaudoti savo turimas kompetencijas ir veržlumą, turimą energiją, kad ekonomika Klaipėdoje sparčiau vystytųsi, kad galėtume pritraukti daugiau aukštos kvalifikacijos darbdavių ir darbuotojų“, – dėstė naujasis direktorius.

Mokėsi užsienyje

S.Simanauskas Šefildo universitete Jungtinėje Karalystėje studijavo tarptautinius santykius ir politiką.

„Domėjausi įvairiais globaliais procesais, o savo disertaciją rašiau Lietuvai gana artima tema – apie „Gazprom“ dujas ir jos įtaką įvairiems Kremliaus žaidimams. Sekėsi gerai, baigiau aukščiausiu įvertinimu“, – pasakojo pašnekovas.

Po studijų jaunas specialistas praktiką atliko Lietuvoje – Užsienio reikalų ministerijoje. Ten sulaukė pasiūlymo prisidėti prie projekto „Kurk Lietuvai“. Ši jaunųjų profesionalų programa siekia pritraukti protus grįžti iš užsienio.

S.Simanauskui teko prisidėti ir inicijuoti vykdant įvairius projektus. Pašnekovas pastebėjo, kad ši patirtis pravers ir vadovaujant agentūrai.

Skelbiama, kad S.Simanauskas dar yra vadovavęs ir pilietinei iniciatyvai „Baltosios pirštinės“.

Konkurencijos nejuto

„Klaipėda“ jau rašė, kad konkursas KEPA direktoriaus pareigoms eiti sulaukė nemažai dėmesio. Agentūros vadovo posto siekė per 30 kandidatų.

Naujas vadovas tvirtino išskirtinės konkurencijos nejautęs, tačiau pripažino, kad konkurso metu teko pabendrauti su nemažai žmonių. Tai esą padėjo susidaryti vaizdą apie dabartinę situaciją.

„Įspūdis toks, kad reikia pasiraitoti rankoves ir kibti į darbus. Ekonomikos vystymo srityje vyksta pavieniai projektai, kartais galbūt šiek tiek trūksta komunikacijos tarp įvairių suinteresuotų šalių. Dėl to, manau, nenuostabu, kad KEPA yra įsivaizduojama kaip centrinis organas, kuris galėtų padėti unifikuoti nuomones ir padėti prieiti prie vienos vizijos bei veiksmų plano, ką mes turėtume daryti“, – apibendrino direktorius.

Pašnekovas taip pat pastebėjo, kad nors šiuo metu ir kalbama kiek skirtingais balsais, tačiau visų suinteresuotų pusių siekiai turėtų būti vienodi – pažangesnis, progresyvesnis, darbuotojams ir investuotojams patrauklesnis miestas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Darius

Jei Simukas bus toks pat atkaklus kaip ant sportinio dviračio, tai bus viskas gerai.

Absurdas

Ką jo išsilavinimas turi bendro su KEPA valdymu?? Jis tik politikuoti temoka.... dar kartą įsitikinau, kad Klaipėdai tikrų specialistų ir lyderių nereikia

Hansas

Labai jaunas, tai gal ir gerai, bet ligšiolinė veikla nerodo, kad turėtų vadovavimo gebėjimų. Turbūt bus geras kažkieno nurodymų vykdytojas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS