Prie konteinerių – ir įmonių darbuotojai | kl.lt

PRIE KONTEINERIŲ – IR ĮMONIŲ DARBUOTOJAI

Pribloškiamas vaizdas senamiestyje. Liudininkų teigimu, darbo metu padoriai atrodantys "Klaipėdos želdinių" darbuotojai iš šiukšlių konteinerio vieną po kito traukė gyventojų išmestus butelius. "Visai nusigyvenome. Negi vyrams atlyginimo nebeužtenka, kad reikia konteineriuose knistis?" – stebėjosi žmonės.

S.Skvernelis neturėtų stebėtis?

Rytas, apie 8.45 val. Prie konteinerių Tomo gatvėje stabteli įmonės "Klaipėdos želdiniai" autobusiukas.

Iš jo išlipa du tvarkingos išvaizdos vyrukai ir apsidairę specialiomis žnyplėmis iš šiukšlinės ima traukti plastikinę tarą.

Laimikis nedžiugina, tačiau keletą butelių rasti pavyksta.

Tik pamatę jų link artėjantį svetimą automobilį, viešųjų erdvių prižiūrėtojai savo radinius greitai susikrauna į darbinę mašiną ir nurūksta.

"Žiauru. Visai nusigyvenome. Darbo metu butelius renka. Štai tau ir laisva Lietuva – matyt, ne iš gero gyvenimo", – spėliojo liudininkas.

Įvykio sukrėstas klaipėdietis nestokojo sąmojo.

Negi susizgribs tik tada, kai šalyje liks vien pensininkai ir angliškai nekalbantys juodadarbiai?

"Stebisi mūsų valdininkų plejada, vedama premjero Sauliaus Skvernelio, kad per pirmąjį 2017-ųjų pusmetį emigravo 10 tūkst. daugiau lietuvių nei pernai. Tegul išvadas daro, o ne mistines strategijas kuria. Pažiūrėkite, sviestas jau du eurus kainuoja. Negi susizgribs tik tada, kai šalyje liks vien pensininkai ir angliškai nekalbantys juodadarbiai?" – audrinosi pašnekovas.

Duoda velnių

Kad prižiūrėtojai darbo metu ne tik šienauja, šluoja šaligatvius ar renka šiukšles, žino ir įmonės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas.

"Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu", – tarsteli vadovas.

Toks akį rėžiantis vaizdas užkliūva daugeliui miestiečių.

Kasryt senamiestį aplankantys darbuotojai, matyt, ir šįsyk pasidavė pagundai.

"Velnių duodame, nuolat su jais apie tai kalbamės ir vėl iš naujo perspėsime. Juk vyrai visai ne tai turi daryti, jų pareiga surinkti šiukšles. Bet yra kaip yra. Tuo momentu lyg ir supranta, o apsisukę vis tiek daro savo. Galvoja, kad niekas jų nemato", – neneigė pašnekovas.

"Užtat nevagia ir negeria"

G.Valašinas teigė didelio nusikaltimo čia nematantis, tačiau garbės esą įmonei toks darbuotojų elgesys nedaro.

Galbūt apverktinas atlyginimas verčia žmones papildomai uždarbiauti?

Kiek vilką bešertum, jis vis tiek į mišką žiūri.

"Leidžiame jiems uždirbti, bet pasireiškia žmogiškasis faktorius – kiek vilką bešertum, jis vis tiek į mišką žiūri. Panaši situacija ir čia. Labai nepatogu. Tuoj pat paskambinsiu vadybininkui ir pasakysiu, kad perspėtų darbininkus dar kartą", – sureagavo direktorius.

Jo žodžiais tariant, visi "Klaipėdos želdinių" darbuotojai turi socialines garantijas ir pagal savo kvalifikaciją gauna atitinkamą atlygį, kuris, beje, tikrai nėra minimalus.

Rasti naujų darbuotojų nėra lengva, todėl į tokius akibrokštus stengiamasi žiūrėti žmogiškai.

"Manau, su visais teritorijų tvarkytojais situacija panaši. Galima juos visus greitai atleisti, bet kas tada dirbs? Vietoj jų ateis tokie patys. Sunku rasti darbuotojų, per tiek metų jau esame atsirinkę patikimus žmones. Ir nevagia, ir alkoholio nevartoja, užtat kitokios problemos išlenda. Juk tai – darbas lauke ir lietui lyjant, ir saulei šviečiant. Dauguma kur kas mieliau renkasi sėdėti prie kasos prekybos centre, po stogu", – samprotavo G.Valašinas.

Gairės: šiukšlių konteineris, šiukšliadėžė, Klaipėdos želdiniai, buteliai, butelių rinkimas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Matosi

ka rašo pensininku runkeliena.Aniems toks šiukliadėžiu tikrinimas normaliai yr:D)./Nakti kap desantininka šliaužia prie savo namu konteineriu.../Na o da veliau NB rek samdyti krovinine fura su vyru brigada ka tas šiukšles iš butu išmėšti

Montecristo

Užpavydėjo, kad jam pačiam neliko taros :)

Juozas

Baisiausios yra valytojos,kurios uoliai tempia viska katems is konteineriu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS