Prie Muzikinio teatro užtvers dalį pėsčiųjų tako | kl.lt

PRIE MUZIKINIO TEATRO UŽTVERS DALĮ PĖSČIŲJŲ TAKO

Statybvietė šalia Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro plečiasi. Netrukus bus ribojamas pėsčiųjų eismas iki Danės gatvės važiuojamosios dalies.

Muzikinio teatro rekonstrukciją vykdančios bendrovės "Infes" atstovas prašė Saugaus eismo komisijos narių leidimo nukreipti pėsčiuosius į kitą gatvės pusę, kol šalia pastato bus užstatytas apie 70–80 metrų ilgio ruožas.

Tokie ribojimai bus taikomi maždaug iki gegužės vidurio.

Ties važiuojamąja kelio dalimi statybininkai įrengs laikiną tvorą. Užtverti šaligatvį prireikė dėl pėsčiųjų saugumo.

Tai automobilių eismui netrukdys.

"Schema suderinta su kelių policija, toje vietoje nėra didelių automobilių ir pėsčiųjų srautų, todėl atskiros perėjos įrenginėti nereikia. Užteks nužeminti šaligatvio bortelį ir pastatyti įspėjančius ženklus apie draudžiamą eismą", – teigė statybos vadovas.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas tradiciškai suskubo ginti pėsčiuosius ir pasiūlė užtverti kelią ne jiems, o vairuotojams.

"Man tai gaila, pėstieji yra geresnioji žmonijos dalis ir darome jų sąskaita. Ar nereikėtų įrengti apėjimo važiuojamąja dalimi, apribojant transporto eismą?", – teiravosi A.Šulcas.

Pasak "Infes" atstovo, prie pavojingos technikos pėsčiųjų geriau neprileisti, visiems bus saugiau, jeigu jie eis kita gatvės puse.

Jam pritarė ir Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika. Pastarojo manymu, laiko terminas iki vasaros sezono yra tinkamas, o pėsčiųjų perkėlimas į kitą pusę – kur kas saugesnis ir žiemos metu didelių problemų sukelti neturėtų.

Saugaus eismo komisija rangovo siūlymui pritarė.

Statybininkai jau baigė griauti senąjį pastatą, o netrukus įrenginės pamatus.

Pasibaigus statyboms, bendras pastato plotas turėtų siekti 8,7 tūkst. kv. m.

Naujai įrengtoje didžiojoje salėje tilps 700, mažojoje – 200 žiūrovų.

Projekte numatyta išlaikyti išskirtinę architektūrinę senojo pokarinio laikmečio pastato kompoziciją, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, kavines bei patogius įėjimus lankytojams.

Taip pat bus statomas urbanistinio stiliaus priestatas su nauja teatro sale ir jai funkcionuoti reikiamomis patalpomis.

Teatro modernizavimui skirta 24 mln. eurų suma.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nesamone

kam tas ekranas skirtas jai jis net neveike o raset kad galiesi per stebieti darbu eiga melagei

Klaipėdietis

Bent po darbo valandų leistu naudotis šaligatviu ar ruožu palei Danės 21 patenkant į Liepų g. 2 ir 4 vidinius kiemus. Ne žmonių-darbininkų reikalai pirmoj vietoj.

T

Greitai baigsia tie jusu projektai nebegausitw pinigu is sajungos ir apsiraminsite

SUSIJUSIOS NAUJIENOS