Prieš netvarką kovos fotoaparatu | kl.lt

PRIEŠ NETVARKĄ KOVOS FOTOAPARATU

Prižiūrėtojai nori kuo operatyviau reaguoti į paplūdimiuose paliktas šiukšles. Į pagalbą jie ketina pasitelkti ir atėjusiuosius praleisti laiko pajūryje. Jų prašoma fiksuoti netvarką, nurodyti priterštą vietą ir atsiųsti pranešimą tarnybai.

Išvalytų operatyviau

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vyriausiosios specialistės Sonatos Navickienės, lankytojai paplūdimiuose ir jų prieigose gali nufotografuoti perpildytas šiukšlių dėžes, išverstas ar išmėtytas atliekas, taip pat suniokotą inventorių: suoliukus, persirengimo kabinas ar šiukšlių dėžes.

"Laukiame įvairios informacijos. Jei teritorijos ar inventoriaus tvarkymas priklausys ne mums, perduosime tarnybai, kuri tuo turėtų užsiimti. Nors stengiamės, patys ne visada spėjame viską pamatyti. Dėl to ir prašome lankytojų pranešti apie netvarką", – tvirtino vyriausioji specialistė.

S.Navickienė pabrėžė, kad sulaukus informacijos su nuotraukomis bus galima operatyviau reaguoti ir sutvarkyti. Dabar dažniausiai žmonės kreipiasi į savivaldybę, o ši perduoda informaciją prižiūrėtojams.

"Tai užtrunka ilgiau. Jei gautume informaciją patys, galėtume iš karto imtis darbų. Viskas būtų sutvarkyta greičiau", – pabrėžė vyriausioji specialistė.

Svarbu nurodyti vietą

Žinutę apie netvarką paplūdimiuose galima įkelti į socialinį tinklą "Facebook". Tarnybos paskyros pavadinimas – "BĮ Klaipėdos paplūdimiai". Arba pasiųsti el. paštu klaipedospapludimiai@gmail.com.

Prižiūrėtojai prašo ne tik atsiųsti nuotrauką, bet ir nurodyti vietą, kur vaizdas buvo užfiksuotas.

"Į pranešimus reaguosime. Pašalinę problemą, pateiksime nuotraukas savo socialinio tinklo paskyroje. Norime, kad informavusieji apie netvarką pamatytų, jog į jų pastebėjimą buvo atkreiptas dėmesys", – tvirtino vyriausioji specialistė.

Pasak S.Navickienės, norėtųsi, kad paplūdimių lankytojai būtų atsakingesni ir pagalvotų apie savo veiksmus bei jų pasekmes.

"Visi suprantame, kad jaunimui norisi atsigerti šampano prie molo. Tačiau ištuštintą butelį reikėtų išmesti į šiukšliadėžę. Nesuvokiama, kodėl jį reikia sudaužyti, o šukes palikti ant smėlio. Jei visi būtų atsakingesni, būtų mažiau netvarkos", – pabrėžė vyriausioji specialistė.

Priims daugiau valytojų

S.Navickienė pasakojo, kad vasarą tarnyba neretai sulaukia poilsiautojų skundų, kad po pietų kai kuriose vietose šiukšlių dėžės jau būna pilnos.

"Traktorius išvažiuoja labai anksti ir surenka šiukšles. Antrą kartą – vakare. Po pietų to padaryti neįmanoma. Per gulinčius žmones juk neriedėsi. Lankytojai piktinasi perpildytomis šiukšlių dėžėmis, tačiau patys nesupranta, kad netinkamai elgiasi. Atsivežė penkias picas, suvalgė, nesulankstytas dėžes išmetė į šiukšlių dėžę ir ši – jau pilna. O tada – pyktis. Reikia galvoti ne tik apie save, bet ir kitus. Juk paplūdimys yra mūsų visų. Jei pakuotės ar kavos puodeliai būtų sulankstyti, atliekų tilptų daugiau", – komentavo vyriausioji specialistė.

Pasak S.Navickienės, šiemet bus ieškoma galimybių ištuštinti šiukšliadėžes prie pagrindinių takų ir dienos metu.

Balandį biudžetinėje įstaigoje "Klaipėdos paplūdimiai" pradės dirbti daugiau valytojų. Iš pradžių – šeši, vėliau bus priimta daugiau. Šie žmonės dirbs pagal viešųjų darbų programą.

"Iš karto visų priimti neverta. Nėra tiek darbo. Tad priimame po truputį", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Uostamiesčio paplūdimiai yra valomi visus metus. Skiriasi tik darbų intensyvumas ir tvarkytojų skaičius.

GALERIJA

  • Prieš netvarką kovos fotoaparatu
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nepatinka šunys

O kada ateisite tikrinti ir bausti zoofilus su savo šunimis palaidais prie jūros ir šikančiais kur papuola ???? Yra ženklas, niekas jo nepaiso, jo šuo šika myža ir niekada nesu mates tikrintojų. Arba padarykite atskirą ruožą zoofilams kai plikiem vyram ir bobom.

jhr

Šiukšlintojus reikia fotografuoti prie jų šiukšlių...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS