Problema Klaipėdoje – automobiliai vaiduokliai | kl.lt

PROBLEMA KLAIPĖDOJE – AUTOMOBILIAI VAIDUOKLIAI

Nedrausmingų vairuotojų negąsdina nei pareigūnų įspėjimai, nei šimtus eurų siekiančios baudos. Sugedusius automobilius žmonės palieka  tiesiog gatvėse arba daugiabučių namų kiemuose. Uostamiestyje tokiu būdu transporto priemonėmis atsikrato ne tik klaipėdiečiai, bet ir kitų šalių piliečiai.

Mašiną pamiršo latviai?

Rūtų gatvės gyventojai pastebėjo jau keletą mėnesių nejudinamą, kaip spėjama, Latvijoje registruotą automobilį.

"Raudonas automobilis su latviškais registracijos numeriais ant šaligatvio stovi jau apie pusmetį. Galbūt kažkas tiesiog atsikratė nebereikalingos transporto priemonės? Mieste ir taip trūksta tvarkos, pilna išmėtytų atliekų, tad ant šaligatvių palikti automobiliai gadina miesto vaizdą, kliudo vaikščioti praeiviams", – piktinosi klaipėdietė Ilona.

Miesto gatvėse ar ant šaligatvių paliekami automobiliai – tarsi negyjanti piktžaizdė, kuri ne tik trikdo automobilių ir pėsčiųjų eismą, bet ir apsunkina pareigūnų darbą.

Pasirodo, susisiekti su užsienyje registruotų automobilių savininkais neretai tampa iššūkiu.

"Nuvykę į vietą nustatome aplinkybes. Jeigu automobilis trukdo eismui, informuojame pareigūnus, ir transporto priemonė yra patraukiama. Surasti jų savininkus užsienyje – ilga procedūra. Informacija perduodama policijos pareigūnams, kurie turi nustatyti savininko tapatybę", – pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Palieka masiškai

Apie savininkų pamirštas transporto priemones savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistus informuoja gyventojai, juos patikrų metu pastebi ir skyriaus darbuotojai.

Kasdien tokių pranešimų sulaukiama bent keleto.

Anot klaipėdiečių, šiuo metu nenaudojamas automobilis stovi Reikjaviko gatvėje.

"Jau ilgiau nei pusmetį šalia Reikjaviko gatvės 4 numeriu pažymėto namo paliktas automobilis, kuris užima vietą ir taip nedidelėje automobilių stovėjimo aikštelėje", – susinervinęs kalbėjo gyventojas.

Viešosios tvarkos specialistai šią savaitę taip pat buvo informuoti apie Budelkiemio gatvėje šalia septintu numeriu pažymėto namo ilgą laiką stovintį apgadintą visureigį.

Baudos – iki 300 eurų

Nenaudojamas transporto priemones savininkai privalo utilizuoti.

Už nusižengimą numatytai tvarkai gali būti taikomos administracinės nuobaudos. Nusižengus pirmą kartą, skiriama 35 eurų bauda.

Už pakartotinį nusižengimą asmuo gali būti baudžiamas iki 300 eurų bauda bei transporto priemonės konfiskavimu.

Įpareigoti patraukti nenaudojamas transporto priemones savivaldybės atstovai ir policijos pareigūnai gali ne visada.

Budelkiemio gatvės 15 daugiabučio gyventojai trečius metus piktinasi dėl automobilių stovėjimo aikštelėje palikto neeksploatuojamo juodos spalvos visureigio.

Gyventojai teigė ne kartą prašę transporto priemonę patraukti, tačiau automobilio savininkas to padaryti nesutinka.

Ši problema neretai iškyla, kai daugiabučiuose gyvenantys žmonės ir šeimos įsigyja keletą automobilių.

Pasak S.Valiulio, jeigu automobilis yra techniškai tvarkingas ir netrukdo eismui, savivaldybės atstovai negali reikalauti jo pašalinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Durnius

Ne ne geriau pirma karta 50 000 arba atimti buta, antra karta milijona arba i kaleima iki gyvos galvos

Rima

Poilsio gatvej antri metai stovi autobusiukas isdauzytais langais.

tonfa

bauda turi būti 3000 pirmam kartui, o toliau 6000 ir tt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS