Prokuratūra: viešojo intereso gynimo priemonės dėl taršos Klaipėdoje nebus taikomos | kl.lt

PROKURATŪRA: VIEŠOJO INTERESO GYNIMO PRIEMONĖS DĖL TARŠOS KLAIPĖDOJE NEBUS TAIKOMOS

  • 12

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko ir asociacijos „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“ skundai dėl galimos oro taršos ir nemalonių kvapų šiaurinėje ir pietinėje miesto dalyse buvo atmesti, nustačius, kad normos nebuvo viršytos, skelbia Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Pasak prokuratūros atstovės Ignės Rotautaitės-Pukenės, prokuratūra kreipėsi į Aplinkos ministeriją, Aplinkos apsaugos departamentą ir kitas institucijas, kurios viršytų taršos normų pranešė neužfiksavusios.

„Jos nustatė, kad tarša neviršija normų. Jos atsiuntė savo išvadas, ką jos padarė, ką jos nustatė“, – BNS sakė I. Rotautaitė-Pukenė.

Prokuratūros sprendimą dar galima skųsti.

Dėl galimos oro taršos miesto šiaurėje asociacija į prokuratūrą kreipėsi pernai rugpjūtį. Mero V. Grubliausko pareiškimas dėl miesto pietuose tvyrančių nemalonių kvapų pateiktas rugsėjį.

Lapkritį prokuratūra nutarė netaikyti viešojo intereso gynimo priemonių dėl miesto pietinėje dalyje tvyrančių nemalonių kvapų ir oro taršos gyvenamuosiuose Klaipėdos miesto šiaurinės dalies rajonuose, kurie ribojasi su Klaipėdos uostu, tačiau tiek meras, tiek asociacija šį nutarimą apskundė.

„Kadangi prokurorui šiuo metu nėra pagrindo inicijuoti viešojo intereso gynimo procesą, taikant Prokuratūros įstatyme numatytas viešojo intereso gynimo priemones, todėl ir buvo priimti nutarimai atmesti skundus“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Prokuratūroje taip pat atliekamas ir ikiteisminis tyrimas dėl rugpjūtį gautų gyventojų pareiškimų apie galbūt viršytą oro taršą šiaurinėje miesto dalyje. Prokuratūra skelbia, kad siekiama išsiaiškinti gyventojų nusiskundimus sukėlusių teršalų kilmę, sudėtį ir galimus kaltininkus, tačiau daugiau detalių apie tyrimą neatskleidžia.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Šiaip

Perkelti savivaldybė ir prokūratūra į pietinę miesto pusę. Šiaip mes tai galime padaryti balsuodami, demokratiškai. Tai vienintelis teisėtas būdas kovoti už savo teises.

Ar kas nustebęs?

Spektaklis tęsiasi. Ką ir reikėjo įrodyti....

lol

tiesiog taip atvirai aprase korupcija, kurios LT nera :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS