Prokurorė: „Grigeo Klaipėdos“ taršos byloje įtariamųjų bus daugiau | kl.lt

PROKURORĖ: „GRIGEO KLAIPĖDOS“ TARŠOS BYLOJE ĮTARIAMŲJŲ BUS DAUGIAU

Ikiteisminiame tyrime dėl Kuršių marias nevalytomis nuotekomis teršusios „Grigeo“ grupės kartono gamybos įmonės „Grigeo Klaipėda“ bus daugiau įtariamųjų nei skelbta anksčiau, sako prokurorė.

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Gina Skersinskytė BNS penktadienį sakė, kad ikiteisminis tyrimas jau baigiamas, o įtariamųjų bus daugiau nei devyni, tačiau jų skaičiaus ji  neįvardijo. 

„Šiuo metu mes reiškiame galutinius įtarimus, įtariamųjų bus daugiau, tai kol kas mes intensyviai tuos veiksmus darom (...). Šiuo metu įteikinėjam galutinius įtarimus ir nenoriu sakyti skaičiaus, nes nėra tas iki galo padaryta, kai būsime įteikę įtarimus, tada pasakysime tą skaičių“, – BNS sakė G. Skersinskytė.

Šiuo metu mes reiškiame galutinius įtarimus, įtariamųjų bus daugiau, tai kol kas mes intensyviai tuos veiksmus darom.

Šių metų sausį ji teigė, kad galutinis įtariamųjų skaičius yra devyni – aštuoni fiziniai asmenys ir „Grigeo Klaipėda“. Tačiau kurie įtariamieji keliaus į teismą ir ar tarp jų bus pagrindinis „Grigeo“ grupės akcininkas Gintautas Pangonis, pasak jos, paaiškės bylą perdavus teismui. 

Anksčiau skelbta, kad tarp įtariamųjų yra ir G. Pangonis bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas, joje dirbantis nuo 2019-ųjų gruodžio.

Komentuodama, kada byla pasieks teismą, prokurorė penktadienį teigė, jog visi įtariamieji dar turės susipažinti su bylos medžiaga, tačiau ji tikisi, kad į teismą ji keliaus šią vasarą.   

„Jie (įtariamieji – BNS) dar turi teisę susipažinti su bylos medžiaga, jos yra pakankamai daug ir mes preliminariai galvojam, kad dar porą mėnesių susipažinti jiems reikės duoti laiko. Tikimės, vasarą tai tikrai“, – BNS sakė G. Skersinskytė.

Ji patvirtino ankstesnius teiginius, kad už taršą atsakingiems asmenims gali grėsti iki šešerių metų nelaisvės, o „Grigeo Klaipėdai“ gresia iki 5 mln. eurų bauda.

Aplinkos apsaugos departamentas šiemet sausį Klaipėdos apygardos prokuratūrai pateikė 48 mln. eurų civilinį ieškinį dėl „Grigeo Klaipėdos“ aplinkai padarytos turtinės žalos atlyginimo. G. Skersinskytė tuomet sakė, kad ieškinys bus perduotas teismui ir nagrinėjamas kartu su baudžiamąja byla. Ji BNS penktadienį sakė, kad ši suma nesikeičia. 

„Grigeo Klaipėdos“ tarša į viešumą iškilo pernai sausį – tuomet prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kuršių marių taršos nevalytomis nuotekomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Aldona

O ne Sakalauskas Grigeo isdave tipk leidima? Tas pats kuris dabar AAD vadovauja :) oh kaip viskas sukasi ratu ir del to nera kaltu

Dėsnis

Kuo daugiau įtariamųjų - tuo mažiau nuteistųjų. Ieško iešmininko.

Klpd.

Ačiū Prokurore.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS