Prokurorų prašymas: „Grigeo Klaipėdos“ taršos tyrimo ekspertams – 15 tūkst. eurų | kl.lt

PROKURORŲ PRAŠYMAS: „GRIGEO KLAIPĖDOS“ TARŠOS TYRIMO EKSPERTAMS – 15 TŪKST. EURŲ

Generalinė prokuratūra prašo skirti jai 15 tūkst. eurų ikiteisminiam tyrimui dėl Kuršių marias nevalytomis nuotekomis teršusios Klaipėdos kartono gamybos įmonės „Grigeo Klaipėda“.

Vyriausybė lėšų skyrimą iš Vyriausybės rezervo svarstys kitą trečiadienį.   

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Ignė Rotautaitė-Pukenė BNS sakė, kad pinigai reikalingi sumokėti už privačių ekspertų paslaugas.

„Toms ekspertų paslaugoms pirkti, kurių neteikia valstybinės ekspertinės įmonės“, – BNS sakė prokuratūros atstovė. Ji nedetalizavo, kokių ekspertų paslaugų reikia tyrimui.    

Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė sausį teigė, ikiteisminio tyrimo apimtis didelė, todėl jį atliekanti grupė buvo išplėsta, pagalbą prokurorams teikia ir aplinkosaugininkai bei kiti specialistai, nes sukaupta daug įvairių dokumentų ir duomenų.

Prokuratūra nuo sausio pradžios atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos „Grigeo Klaipėda“ taršos į Kuršių marias. Įtarimai vasario viduryje pareikšti įmonei ir septyniems fiziniams asmenims, tarp jų – ir „Grigeo“ vadovui Gintautui Pangoniui bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovui Tomui Eikinui, dirbančiam nuo pernai gruodžio.

Pasak I. Rotautaitės-Pukenės, įtariamųjų skaičius iki šiol nepakitęs.

Pasak „Grigeo Klaipėdos“ komisijos tyrimo išvadų, sprendimai, dėl kurių dalis biologiškai neapdorotų nuotekų patekdavo į „Klaipėdos vandens“ tinklus, didžiąja dalimi priimti tuo metu, kai įmonei vadovavo Vidas Beržonskis, o gamybos vadovu buvo Jonas Garalis.

Prokurorų teigimu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika yra sakęs, kad žala gamtai dėl „Grigeo Klaipėdos“ taršos gali siekti 60 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tadas

Dirbau, pries 5 men., tai zmones imoneje kalba, kad visi vadovai apie tai zinojo ir tai buvo liepta daryti is vilniaus atvaziavusiam direktoriui. Salygos ten baisios darbo, krenta betonai ant zmoniu, niekas jais nesirupina. Ten is vis kad greitai tas pastatas gali nugriuti. Baisus vadovai.

Liuvikas

Nesuprantų tokio ūžsispirimo, vest visais įmanomais budais įmonę prie bankroto.Įmonė dirbo mokėjo mokesčius, Valstybės institucijoms buvo atvyra. Brangus Lietuviai- Mam atsakykik kuri įmonė išleidiža geriama vandenį ir kuri įmonė ,ar žmogus neteršia pasaulio (šskirus tarzana)O t noretusi kad Dievas butu visur ,kiekvienoje vietoję. PS 1 kodėl nesamdo ekspertu dėl Nodic sugar? 2......3.......99;.....112;....?

Mantas

Pinigus ekspertams ,tyrimams apmokėti privalo skirti "Grigeo Kl." Pimiausiai. Kol bus iš jų "išgauta" privalo Kl.savivaldybė apmokėti. Arba tie darbuotojai kurie prisidėjo , nestebėjo kas vyksta mieste... Tai meras Grubliauskas, jo jau buvęs patarėjas Makūnas.,savivaldybės aplinkosaugininkai.. Toliau- "Klaipėdos vanduo" su nuotekų valykla Dumpiuose. Iš jų vadovų, darbuotojų kaltininkų dėl marių teršimo-naikinimo nedelsiant reikia prisiteisti baudas, pinigus. Paskui- Klaipėdos aplinkos apsaugos valdyba, buvęs departamentas Birutės gt. Jų vadovai esami ir buvę privalo užmokėti . TIKIME PROKURATŪRA pradėjusi labai atsakingai tirti nusikaltėlius prieš gamtą, kad ir toliau taip tęs tyrimą. NEDELS, NEUŽTĘS metų metais tai daryti.. TIKIM..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS