Regioninis parkas pasitiks naujovėmis | kl.lt

REGIONINIS PARKAS PASITIKS NAUJOVĖMIS

Kretingos rajone esančiame Salantų regioniniame parke – daugiau patogumų svečiams. Čia įrengtas lankytojų centras, atvykstantiems smalsuoliams padėsiantis greičiau susigaudyti didelėse erdvėse.

Salantų regioninio parko direkcijos vadovas Modestas Šečkus aiškino, jog pagrindinė centro misija – lankytojams pateikti koncentruotą informaciją apie parko veiklas. "Jis skirtas pristatyti turimas vertybes, todėl savo svečiams suteiksime žinių apie laiko praleidimą mūsų erdvėse pagal kiekvieno individualius poreikius ir norus", – pasakojo M.Šečkus.

Be to, naujajame centre įrengta stilizuota ekspozicija pavadinimu "Ledynmečio pėdsakai". Kaip sakė parko direkcijos vadovas, ledynmečio tema pasirinkta neatsitiktinai, pastaroji atspindi šio krašto unikalumą.

"Mūsų palikimas susijęs su ledynmečio laikotarpiu suformuotais upių slėniais, riedulynais, todėl pasirinkome būtent šį žaismingą pavadinimą. Dar įrengėme stendą, kuriame pristatoma žemaičių kalba. Pastarasis jau sulaukė nemenko pirmųjų lankytojų susidomėjimo", – aiškino pašnekovas.

Kretingos rajono savivaldybės meras Juozas Mažeika pabrėžė, kad rajonui šis centro atidarymas – itin reikšmingas. Jo žodžiais, pusiau skandinaviško, pusiau žemaitiško stiliaus šiuolaikiškame pastate lankytojų, besidominčių Žemaitijos kraštu, nestigs.

"Į naujas patalpas persikėlę parko direkcijos darbuotojai lankytojams pateiks reikiamą medžiagą apie lankytinas vietas, informuos apie maršrutus, čia įrengta ir atraktyvių dalykų. Juk geriau kažką pastatyti nei nugriauti", – šmaikštavo meras.

Jo manymu, naujovės neabejotinai lems didesnį turistų susidomėjimą parku ir apskritai visu kraštu.

"Padarytas šaunus darbas, džiaugiamės bet kokiu naujų ir prasmingų objektų atsiradimu. Direkcijai čia bus suteiktos geros darbo sąlygos ir patiems lankytojams – malonu užeiti", – kalbėjo pašnekovas.

Mero teigimu, nors šviežiai duris atvėrusio centro statybos darbai buvo užsitęsę, tačiau pabaiga esą džiugina.

Parko direkcijos vadovas pastaruoju metu sakė pastebintis vis didėjantį lankytojų srautą, o pradėjus veikti naujoms patalpoms tikimasi dar didesnio žmonių susidomėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dar

Atsiimu žodžius dėl rankų. Jūs paprasčiausiai jų neturite.

Ir dar

Šiandien prie Meridiano 20 min prašiau išmaldos. Nei daug, nei mažai, trūko 1,5 eur, kad į Meridianą su vaikais galėčiau patekti. Ir žinote, nors ir vaikai verkė, ir dukra į fontaną visa įkrito, niekas taip ir nesušelpė. Įgula stovėjo, stebėjo, bet nepakvietė. Jūs neįtikėtinai žiaurūs.

Simona

Daugiau į Klaipėdą nebevažiuosiu, nors ir labai myliu šį miestą. Salantai vynu pavaišino, Klaipėda špygą rodo tikrąja šio žodžio prasme. Tuo labiau, kad šiandien susiplėšiau savo baltą suknelę, taip kad nebeturiu ką apsirengti. Niekaip neįsipaišau su savo dreskodu. arba kaip vienas žmogelis pakrantėje sakė - nešoktų manęs gelbėti, nes neturiu privalumų. Čia apie undinėlę kalbu, kas dar nesupratot.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS