Renovuoti kiauriausi uostamiesčio namai | kl.lt

RENOVUOTI KIAURIAUSI UOSTAMIESČIO NAMAI

Klaipėdoje finišavo dar dviejų daugiabučių namų, kurie modernizacijos programoje dalyvavo ne tiesiogiai, o per savivaldybę, renovacija. Vieni kiauriausių namų mieste tapo ne tik gražūs, bet ir taupūs.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad Pušyno gatvės 29A ir Taikos prospekto 9 namai jau pripažinti tinkamais naudoti.

„Renovacijos programoje per savivaldybę pirmame etape dalyvavo patys kiauriausi miesto namai. Juose situacija jau pasikeitė visiškai“, – patikino departamento direktorius.

Tiek Pušyno gatvės 29A, tiek Taikos prospekto 9 namas prieš renovaciją buvo priskiriami E energinio naudingumo klasei. Užbaigus darbus, jie pasiekė C klasę.

Pirmojo namo projektą administravo įmonė „Vitės valdos“, antrojo – „Paslaugos būstui“.

Buvo apšiltinti namų fasadai, stogai, pakeisti laiptinių, rūsio langai, durys, įstiklinti balkonai. Taip pat modernizuota šildymo sistema, įrengti davikliai, karšto ir šalto vandens sistemos, sutvarkyta vėdinimo sistema, atnaujinta elektros instaliacija, buitinių nuotekų sistema.

Pušyno gatvės 29A name rangos darbų konkursas įvyko dar iki praėjusių metų kovo. Tada energinį efektyvumą didinančioms priemonėms valstybė dar skyrė 40 proc. dydžio kompensacijas.

Taikos prospekto 9 name darbai buvo nupirkti po minėtos datos. Tad gyventojai gaus mažesnę – 35 proc. kompensaciją.

Renovacijos procesas šiuose pastatuose prasidėjo daugiau nei prieš dvejus metus.

Pagal daugiabučių namų modernizacijos programą, kurioje dalyvauja ir savivaldybė, yra numatyta atnaujinti 27 pastatus. Be minėtųjų, darbai yra užbaigti ir Švyturio gatvės 8-ajame name.

Iš šioje programoje dalyvaujančių namų statybos darbai yra vykdomi Sportininkų gatvės 28, 16, 14, Pušyno gatvės 29, Nidos gatvės 40, Taikos prospekto 33, 35C namuose. Taikos pr. 35B darbai prasidės šią savaitę.

GALERIJA

  • Renovuoti kiauriausi uostamiesčio namai
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tai jau tai

Seimunau priima įstatymus,kad draugai turėtu pelno tai ir tokia nauda

to anupras

Apmokėsi?

Anupras

Sovietinį architektūros paveldą šluot nuo žemės paviršiaus, o ne renovuot. Čia tas pats, kas numirėlį maitint, tikint, kad jis atsigaus. Nekiškim pinigų į balą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS