Rudens atostogos Palangoje – smagus pabėgimas iš pilkos kasdienybės | kl.lt

RUDENS ATOSTOGOS PALANGOJE – SMAGUS PABĖGIMAS IŠ PILKOS KASDIENYBĖS

  • 0

Atsikvėpti nuo darbų ir mokslų, pasikrauti energijos, pasimėgauti bendryste bei mielomis akimirkomis artimųjų rate. Vos keletas laisvadienių didžiausiame šalies kurorte leis ištrūkti iš kasdienės rutinos ir taps trumpu, tačiau neabejotinai įdomiu nuotykiu, kurio nesugadins net ir permainingi pajūrio orai.

Sušvinta ypatingomis spalvomis

Pastebima, kad tokia galimybe šeimos suskumba pasinaudoti tradicinių moksleivių rudens atostogų metu. Savo ruožtu Palanga atvykusius svečius kviečia pasinerti į veiklas bei pramogas, kurias šiltuoju metu galbūt nustelbia kiti kurortiniai džiaugsmai ir malonumai.

Be abejo, pajūrio gamta nuostabi bet kuriuo metų laiku, tačiau viena mėgstamiausių poilsio erdvių – Birutės parkas – rudenį sušvinta ypatingomis spalvomis ir ryškumu.

Tad vaikštinėjant jaukiais parko takeliais gėrėtis užburiančiais auksinio rudens vaizdais, įkvėpti gaivaus jūros oro bus neišpasakytas malonumas, o pailsus ar sužvarbus nebūtina skubėti atgalios – Palangos gintaro muziejuje veikianti kavinukė siūlo pasimėgauti karšto gėrimo puodeliu, pasmaguriauti įvairiais skanumynais, o atgavus jėgas galima nerti ir į Lietuvos auksą apipynusių įdomybių pasaulį.

Kaip pasakojo Palangos gintaro muziejaus vyriausioji edukatorė Miglė Jonaitienė, kaip tik bemaž prieš mėnesį čia atsidarė paroda „Mūsų gyslomis teka gintaras“, kurioje ironiškai narstomos XX a. suformuotos gintaro ir lietuviškumo sąsajos. Tad šiuolaikinių menininkų kūrinius išvysiantys lankytojai kviečiami pažvelgti į gintaro politiškumą bei jo naudojimą netikėtu rakursu – per lietuvišką tapatybę.

Nuo žinių – iki kūrybiškumo

Tuo metu šeimas itin pradžiugins muziejuje organizuojamos įvairios edukacijos, kurios į turiningą veiklą įtraukia tiek vaikus, tiek ir suaugusiuosius.

M. Jonaitienė įvardijo bene labiausiai lankytojų pamėgtus užsiėmimus: „Gintaro savybės“, kurio metu su gintaru kviečiama susipažinti per penkis pojūčius, „Vidinis gintaro pasaulis“ – ši edukacija ne tik atskleidžia gintaro istoriją, bet ir atveria slaptingą inkliuzų pasaulį, o „Gintaro mozaika“ suteiks galimybę išlaisvinti ir savo kūrybinį polėkį – iš gamtinių medžiagų, mažų gintaro gabalėlių dalyviams siūloma susikurti originalią miniatiūrą-mozaiką.

„Taip pat šeimas su vyresniais vaikais ir paaugliais kviečiame į baltiškos tematikos interaktyvius užsiėmimus „Baltų ženklų simboliai ir vaizdiniai“ arba „Amuletų simboliai interaktyviai“, kuriuose galima susikurti savo baltišką ženklą arba šiuolaikinį amuletą. O esant maloniam orui galima rinktis užsiėmimą lauke – tai „Birutės parko legendos“: jo metu dalyviai ne tik supažindinami su parko sukūrimo istorija, bet ir aplanko žinomas bei nežinomas jo vietas“, – vardijo M. Jonaitienė.

Organizatorių nuotr.

Visada – kažkas netikėta

Palangos kurorto muziejaus direktorė Virginija Paluckienė antrina – čia siūlomos edukacinės programos „Papasakok Palangą“, „Pasienis“, „Mėlyna? Mėlyna!“ bei „Palanga legendose ir padavimuose“ taip pat pamėgtos ne tik mažųjų lankytojų. Nuo vienos iki pusantros valandos trunkantys užsiėmimai kviečia pažinti kurorto istoriją ir sykiu įveikti smagias užduotis, įsikūnyti į tikrus muitininkus ar pasinerti į egzotišką fotografinį procesą.

Galiausiai ir pats apsilankymas Palangos kurorto muziejuje prilygsta edukacijai, nes pažintis su kurorto istorija pateikiama interaktyviai, sako pašnekovė: „Pavyzdžiui, lankytojai gali išbandyti maudymosi vežimą, vėjo vargonus, pasimatuoti pasieniečio, poilsiautojo ar žvejo kostiumą. Pastebime, kad tai ypač džiugina vaikus – jiems labai patinka paliesti, pačiupinėti, išmėginti kokį nors ekspozicijoje esanti objektą, šalia jo nusifotografuoti.“

Be to, V. Paluckienės teigimu, įrengiant Palangos kurorto muziejaus ekspoziciją siekta patenkinti įvairius lankytojų poreikius. „Galvojome ir apie tuos, kuriems užtenka labai greitai ją praeiti, kad ir tokiu atveju kažkas užsifiksuotų atmintyje, ir apie tuos, kurie yra labai smalsūs, nori įsigilinti į smulkesnius dalykus, – teigė įstaigos vadovė. – Tikrai pastebime, kad lankytojai sugrįžta, nes vieną kartą apsilankius muziejuje nuodugniai susipažinti su visa pateikiama medžiaga faktiškai neįmanoma. Dalis lankytojų pas mus sugrįžta ir dėl keičiamų parodų. Tad muziejuje visada galima atrasti kažką nauja.“

O norintiesiems dalyvauti edukacijose muziejų atstovai primena – užsiėmimus būtina užsisakyti iš anksto, jų data bei laikas derinami individualiai.

Organizatorių nuotr.

Ne tik malonu, bet ir naudinga

Atvėsę orai į uždaras erdves dažniau vilioja ir aktyvių veiklų mėgėjus – dėsninga, jog prasidėjus vėsiajam metui išauga Palangos baseino lankytojų gretos. „Smagu matyti, kad kartu su rudeniu į baseiną sugrįžta ir didesnis mūsų svečių srautas – žmonės nori ne tik aktyviai leisti laisvalaikį, bet ir sustiprinti savo imunitetą. Tad pastebime, kad tarp lankytojų auga ir susidomėjimas įvairia sportine veikla“, – kalbėjo Palangos baseiną administruojančios įmonės „Palangos investicijų valdymas“ vadybininkė Eglė Rupulevičienė.

Beveik kasdien baseine siūloma įvairių nemokamų treniruočių – pradedant „AQUA fitness“, vandens aerobika ir baigiant sveikatinimo bei kūdikių mankštomis. Šiuose įvairaus amžiaus grupėms pritaikytuose užsiėmimuose žmonės ir atsipalaiduoja, ir pagerina savo kūno fizinį pasirengimą.

„Tačiau turbūt didžiausias rudens „topas“ – pirties programos „Aromatinė terapija“, „Sūrus garas“, „Intensyvus karštas garas“, kurios vyksta net triskart per savaitę – pirmadieniais, trečiadieniais ir šeštadieniais 18, 19 ir 20 valandomis. Kiekviena programa išsiskiria tam tikra eiga, metodika, o užsiėmimus veda patyrę pirtininkai. Šios pirtys labai populiarios ir vertinamos mūsų lankytojų, juo labiau vėsiuoju metu, kai grasina peršalimo ligos. Tad pasikaitinti pirtyje – ne tik malonu, bet ir labai naudinga“, – sakė E. Rupulevičienė.

Ne mažiau mėgstamos ir sveikatingumo erdvėje veikiančios dvi garinės pirtys bei pirtis su Himalajų druskos sienele, taip pat įvairios masažinės srovės, o mažuosius lankytojus džiugina specialiai jiems skirti vaikų bei kūdikių baseinėliai.

„Tad užsukus į modernų Palangos baseiną laikas tikrai neprailgs“, – šyptelėjo pašnekovė.

GALERIJA

  • Rudens atostogos Palangoje – smagus pabėgimas iš pilkos kasdienybės
  • Rudens atostogos Palangoje – smagus pabėgimas iš pilkos kasdienybės
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS