Ruošiasi „Meridiano“ parplukdymui: tinkamo oro tikimasi sulaukti artimiausiu metu | kl.lt

RUOŠIASI „MERIDIANO“ PARPLUKDYMUI: TINKAMO ORO TIKIMASI SULAUKTI ARTIMIAUSIU METU

  • 1

Nors istorinio burlaivio „Meridianas“ remonto darbai doke jau iš esmės baigti ir laivas paruoštas plukdymui, grąžinti Klaipėdos simbolį į savo vietą prie Dangės upės krantinės planuojama ne anksčiau kaip penktadienį, lapkričio 6 d.

Pasak „Meridiano“ parplukdymui vadovausiančio kapitono Valdemaro Vizbaro, ateinančias porą dienų prognozuojamas vėjas bus per stiprus ir nepalankios krypties tokiai operacijai. Artimiausia tinkama diena yra penktadienis. Ar prognozė tokia ir išliks, dar bus tikslinamasi ketvirtadienį.

Jei dėl orų niekas nepasikeis, planuojama, kad lapkričio 6 d. „Meridianas“ į Dangės upę bus įtemptas apie 10.45–11 val. Maždaug tuo metu būtų pakeltas Pilies tiltas.

Didžiausias iššūkis yra praplaukti Biržos tiltą, mat tarpas tarp paketų tilto dalių yra labai siauras ir reikia labai didelio tikslumo, kad burlaivio vantai nekliūtų už tilto. Stipresnis vėjas šioje vietoje keltų papildomą riziką.

Padaryta daug svarbių ir reikalingų darbų, kurie prisidės prie tolesnio „Meridiano“ išsaugojimo.

Spalio 20 d. išplukdant „Meridianą“ į doką buvo susidurta su dar viena problema – prie Dangės krantinių keliais bortais prišvartuoti laiveliai praktiškai nepaliko vietos vilkikų manevrams. Šį kartą jau yra kreiptasi į krantinių koncesininką, taip pat Dangės upės administratorių su prašymu, kad pavojingiausiose vietose prišvartuoti laivai „Meridiano“ tempimo metu trumpam būtų patraukti.

Pasak „Meridiano“ savininko Aloyzo Kuzmarskio pastarosios dvi savaitės bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ doke buvo išnaudotas didžiausią dėmesį ir darbų apimtis koncentruojant į povandeninę laivo dalį. Nuo jos teko nuvalyti storą kriauklių bei vandens augmenijos sluoksnį, nušveisti, kelis kartus nugruntuoti ir nudažyti specialiais dažais, dėl kurių povandeninė dalis tapo nebe žalia, o tamsiai raudona. Kai kuriose vietose prireikė ir virinimo darbų, papildomų darbų atsirado dėl balasto dėžių permontavimo ir kt. Sykiu buvo atnaujinama ir medinė bortų apkala, tačiau tolesnis jos lentų keitimas, dažymas, taip pat kitų medinių paviršių tvarkymas numatytas ir laivui grįžus prie krantinės.

VšĮ Klaipėdos jūrinio miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ nuotr.

„Padaryta daug svarbių ir reikalingų darbų, kurie prisidės prie tolesnio „Meridiano“ išsaugojimo. Tačiau nebus taip, kad po šio remonto bus galima atsipalaiduoti ir kuriam laikui pamiršti apie laivo priežiūrą, nes tai – nesibaigiantis procesas“, – sako A. Kuzmarskis.

GALERIJA

  • Ruošiasi „Meridiano“ parplukdymui: tinkamo oro tikimasi sulaukti artimiausiu metu
VšĮ Klaipėdos jūrinio miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bitukijon

panasu v8...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS