Ryškiausiai Laivų parade sužibėjo suvalkiečiai | kl.lt

RYŠKIAUSIAI LAIVŲ PARADE SUŽIBĖJO SUVALKIEČIAI

  • 1

Septynios dešimtys tamsoje šviečiančių, išradingai papuoštų, gerą nuotaiką skleidžiančių laivų ir laivelių, linksmomis spalvomis praėjusį šeštadienį sušvitusių Kuršių mariose, didingų keltų sveikinimai, įspūdingas fejerverkas ir minios vasariškai nusiteikusių renginio žiūrovų – toks buvo 10-asis Klaipėdos laivų paradas. Šiandien buvo pagerbti ryškiausi šventinio vakaro dalyviai – jais tapo balsavimo nugalėtojai.

Pretenduoti į nominacijas, kurių šiemet įsteigta tiek, kiek metų Klaipėdos laivų paradui – 10, galėjo į paradą iš anksto užsiregistravę laivai. Jų šiemet buvo kaip niekad iki šiol daug – net 69.

Įspūdingiausius laivus rinko speciali komisija, pasirodymus mariose stebėjusi nuo Klaipėdos universiteto mokomojo burlaivio „Brabander“ denio. Balsuoti už labiausiai patikusius laivus galėjo ir tie žiūrovai, kurie renginį stebėjo tiesiogiai internetu. Iš viso balsavo per pusantro tūkstančio žiūrovų.

Komisijos ir publikos valia rėmėjo viešbučio „Vanagupė“ įsteigtas pagrindinis prizas – nakvynė dviem verslo klasės kambaryje su pusryčiais ir vakariene bei neribotu lankymuisi pirčių ir baseinų komplekse – atiteko daugiausiai simpatijų pelniusiai burlaivio „Murena“ įgulai. Didžiausiu netikėtumu renginio organizatoriams tapo tai, jog laivo įgula į uostamiestį atvyko net iš Vilkaviškio! Svajonių miestu Klaipėdą vadinantys suvalkiečiai Inga ir Linas šiandien vėl sukorė nemenką kelią į uostamiestį, nežinodami, jog jiems ir atiteks pagrindinis prizas.

„Stilingiausio laivelio“ nominacija ir rėmėjo UAB „Šalna“ dovana atiteko laivo „Simpukka“ įgulai. O štai „Artistiškiausios laivo įgulos” nominaciją pelnė charizmatiškieji „Elen” piratai ir laivo „Žuvėdra” atplukdytas Neptūnas su undinėlių svita. Reikšminga nominacija „Publikos simpatijų laivas” atiteko „Kamitos” įgulai. Laivų įgulos taip pat apdovanotos už netikėtus puošybos elementus („Alina”), už sugebėjimą būti matomu, nors esi mažas (ryškiaspalviais balionais pasidabinusiems ‚KL-1973” ir „LT-11787” atiteko  BMW atstovo Lietuvoje UAB „Krasta Auto“ prizas – tepalai), už masiškumą, gerą nuotaiką, stilingą įgulą ir kt. Specialų prizą jubiliejinio Laivų parado kolonos vedlio - istorinio laivo „Vytautas Didysis“ - kapitonui Simui Knapkiui už debiutą įsteigė renginio rėmėjas UAB „LITANA“.

„Tikrieji Klaipėdos laivų parado šventės kūrėjai – tai žmonės, kuriems svarbios jūrinės tradicijos, kurie rūpinasi jų puoselėjimu ir kurie tiki, kad bendromis jėgomis galime sukurti unikalų rezultatą, puikiai reprezentuojantį uostamiestį ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Sykiu tai – galimybė parodyti, kad mes, lietuviai, taip pat mokame džiaugtis ir švęsti“, - sakė renginio idėjos autorius, VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys, dėkodamas visiems Klaipėdos laivų parado dalyviams, rėmėjams ir žiūrovams. Jis pažymėjo, kad nepaisant to, kad šįkart parade dalyvavo rekordinis skaičius laivų, visos įgulos vandenyje elgėsi saugiai ir atsakingai.

Atskirai paminėtas ilgametis Klaipėdos laivų parado rėmėjas ir partneris UAB „Towmar Baltic“. Kompanijos jūrinių vilkikų šokis yra itin laukiama tradicinė parado dalis. Šiemet nepalankiai susiklosčius aplinkybėms dėl aktyvios laivybos renginio metu bendrovės „Towmar Baltic“ vilkikai neturėjo galimybės žiūrovams duetu pademonstruoti surepetuoto šokio. Kol vienas jūrinis vilkikas dirbo tiesoginį darbą uosto akvatorijoje, jo partneriui teko keisti programą – žiūrovams jis šoko vienas. Bendrovės direktorius Tomas Zabulionis pažadėjo, kad skolą žiūrovams tikrai grąžins. Vis dėlto būtent „Towmar Baltic“ dėka renginio organizatoriams operatyviai pavyko perkelti parado fejerverkų paleidimo vietą iš Smiltynės ant baržos, kai netikėtai iš anksto suderinta vieta buvo atšaukta dėl grėsmės sukelti gaisrą sausringoje Smiltynėje.

Šiųmetinio laivų parado dalyvių apdovanojimas vyko uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko valdose – miesto rotušėje.

„Laivų paradas – vienas ryškiausių ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos jūrinės valstybės akcentų, kuriame kaip niekur kitur jūrinė dvasia plačiai išsilieja į miestą, upę ir marias, - sakė V. Grubliauskas, dėkodamas visiems renginio dalyviams. „Laivų paradas tampa tuo renginiu, kuriame valstybės vadovų dėmesys būtų ne tik pageidaujamas, bet ir neišvengiamas“, - tvirtino meras. Įžanga padaryta -  Laivų parade  miesto vadovui draugiją palaikė vienas kandidatų į Prezidento postą.

Daugiausia palaikymo balsų pelniusioms įguloms - nugalėtojoms buvo įteiktos rėmėjų dovanos ir nuotraukos su fotografų užfiksuotomis laivų pasirodymo akimirkomis. Bendra nuotrauka atsiminimui.

Vilkaviškiečiai Inga Klimaitienė ir Linas Venslovas neslėpė nuostabos ir džiaugsmo, jog antrą kartą dalyvaudami Klaipėdos laivų parade tapo ryškiausiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nustebes!

O "BEGAI" nieko ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS