Š. Vaitkus: Šventosios uosto atgimimas sparčiai judės į priekį | kl.lt

Š. VAITKUS: ŠVENTOSIOS UOSTO ATGIMIMAS SPARČIAI JUDĖS Į PRIEKĮ

  • 10

Palangos meras Šarūnas Vaitkus savo feisbuko paskyroje pasidžiaugė Šventosios uosto atgimimu. Jis informavo, kad Lietuvos premjerei Ingridai Šimonytei pristatė jau atliktus darbus bei būsimuosius kitus Šventosios uosto statybos etapus. Meras tikisi, kad Šventosios uosto atgimimas sparčiai judės į priekį.

„Atgimstančiame Šventosios uoste šeštadienį apsilankė premjerė Ingrida Šimonytė  – kartu su vicemerais Rimantu Antanu Mikalkėnu ir Akvile Kilijoniene.  Ministrei Pirmininkei pristatėme jau atliktus darbus bei būsimuosius kitus Šventosios uosto statybos etapus“, – rašo Š. Vaitkus.

Pasak jo, vienas itin svarbus Šventosios uosto statybos etapas – Žvejybos infrastruktūros sukūrimo darbai – jau baigtas.

„Įgyvendinant projektą, įrengtas slipas, padedantis žvejams lengviau nuleisti į vandenį savo valtis, taip pat – gervė, skirta iškrauti sugautą laimikį, žvejybos įrangą, valtis. Ne mažiau svarbus darbas – pastatytas žvejų valtims bei žvejybos įrangai laikyti skirtas pastatas.

Siekiant užtikrinti patogų privažiavimą iki Šventosios uosto, buvo rekonstruota ir į Šventosios uostą vedanti Prieplaukos gatvė. Taip pat įrengta priekrantės žvejams labai reikalinga automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje vienu metu galės stovėti apie 50 transporto priemonių. Joje žvejai galės patogiai ir saugiai laikyti savo automobilius, bet ir priekabas. Dalyje aikštelės numatyta vieta prekybai žuvimi. Aikštelėje taip pat įrengti patogūs privažiavimai neįgaliesiems, elektromobilių įkrovimo stotelė, atnaujintas viešasis tualetas“, – informuoja Palangos meras.

Pasak Š. Vaitkaus, ateityje laukia kiti Šventosios uosto statybos darbai, iš kurių svarbiausi – krantinių ir molų statyba.

„Tikiu, kad visų bendromis pastangomis Šventosios uosto atgimimas sparčiai judės į priekį“, – įsitikinęs meras.

GALERIJA

  • Š. Vaitkus: Šventosios uosto atgimimas sparčiai judės į priekį
  • Š. Vaitkus: Šventosios uosto atgimimas sparčiai judės į priekį
Š. Vaitkaus feisbuko paskyros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ne lyberalas

As pries aferas ir utopiju igyvendinima uz valstybes lesas.

Klpd.

,,Nuo lito laikų" per Šventąją spaudžiami Valstybės biudžeto milijonai o prokurtaūra - nieko. Akla kurčia. Kažkada tie patys išdūrė ant 300 000 italus(ar ispanus:D), paskui gilino, kasė rausė..Atėjo Gentvilas su savo meiluže ir dar sukišo 3 milijonus..dabar vėl..Tą Šventosios uostą bando atkurti dar nuo 1679–1702 metų ir vis taspats per tą patį..Galų gale ar neturėtų uosto statyba užsiimti jūrinės srities žinovai, tokios specializacijos firmos? Vadovaujami rimtai sukurtos kompetetingų specialistų institucijos? Dabar kažkoks lopas kurortinio miestelio meras statys uostą?:D) Ką jis, prekybos leidimų Basanavičiaus gatvėje pardavinėtojas gali išmanyt apie uostų statybas? UŽKODUOTA PINIGŲ PLOVYKLA. Ne kitaip. O kažkas prastūmęs tokį apsurdišką sprendimą stopudow irgi sau pasidarė..:D)

Anonimas

Suka tu, niekur jis nejudes, o pinigai bus isvogti. Ne pirmas kartas kaip jis ,,judinamas,, Ar jau pasirinkai banditeli su kuriuo dalinsies pinigus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS