Per šalčius tikrina krosnis | kl.lt

PER ŠALČIUS TIKRINA KROSNIS

Įsibėgėjus žiemai ir šildymo sezonui aplinkosaugininkai tikrina kaminus. Aplinkos ministerijos surengtoje akcijoje „Kaminukas“ dalyvauja ir Klaipėdos regiono gamtosaugininkai. Jau nuo pirmųjų sausio dienų inspektoriai tikrina individualių namų bei įvairių ūkio objektų naudojamą kurą.

Spustelėjus didesniems šalčiams ir gyventojams aktyviau pradėjus kūrenti krosnis, oro taršos padidėjimas itin juntamas individualių namų kvartaluose.

Pavojingiausios yra nematomos kietosios dalelės, kurios nesulaikomos viršutiniuose kvėpavimo takuose ir prasiskverbia į žmogaus organizmą.

Deginant netinkamą kurą į aplinką patenka didelė kenksmingų medžiagų koncentracija. Tai gali turėti įtakos gyventojų sveikatai.

Pastarosiomis dienomis jau užfiksuota, kad uostamiestyje buvo viršyta leistina oro taršos kietosiomis dalelėmis norma.

Uostamiesčio gamtosaugininkai per akciją "Kaminukas" jau patikrino 89 objektus, didžiąją jų dalį valdo juridiniai asmenys. Užfiksuoti penki pažeidimai, keturi jų – uostamiestyje.

„Vienam pažeidėjui šiuo metu jau yra paskirta administracinė bauda, o trims pradėtos administracinės bylos, surašant administracinio teisės pažeidimo protokolus“, – teigė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Alfredas Šepštas.

Specialistų teigimu, itin pavojinga deginti plastikinę tarą, gumą, impregnuotą medieną, senus daiktus, rūbus, batus ir cheminėmis medžiagomis užterštus audinius ar pakuotes.

„Daugiausia dėmesio skiriame autotransporto remonto dirbtuvėms, garažų bendrijoms, baldų gamybos ir panašioms nedidelėms dirbtuvėms, kuriose ūkinės veiklos metu susidaro degios atliekos. Jos neretai neteisėtai ir sudeginamos krosnyse bei šildymo katiluose“, – aiškino pašnekovas.

Iki šiol atlikti tikrinimai parodė, kad dažniausiai naudojamos malkos, medžio pjuvenos ir akmens anglys. Mažiausiai orą teršia šildymas dujomis.

Akcija "Kaminukas" vyks iki kovo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Cha cha

Policija be teismo išduoto orderio gali įeiti tik persekiodama pavojingą nusikaltėlį ar tikrai žinodama, kad ten vykdomas ar įvykdytas nusikaltimas...

z

medienos kombinata patikrinkit, liepu gatvej o cia bus didelis darbas padarytas

gonta

Didziasias gamyklas ir fabrikus tikrinkit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS