Sankryžoje esanti duobė atskleidė problemą | kl.lt

SANKRYŽOJE ESANTI DUOBĖ ATSKLEIDĖ PROBLEMĄ

Pietinėje uostamiesčio dalyje pradėta tvarkyti duobė išsiplėtė beveik per visą sankryžą. Ką daryti su eismą apsunkinančiu trukdžiu Kalnupės ir Minijos gatvių sankirtoje, jau sprendžia ir savivaldybės atstovai.

Manyta, kad gegužės pradžioje atsvėrusią duobę pavyks sutvarkyti greit, tačiau pasirodė, kad problema didesnė nei tikėtasi.

Gegužės pradžioje Minijos ir Kalnupės gatvių sankirtoje atsivėrusi nedidelė duobė kasdien didėjo, o pradėjus ją tvarkyti teko perkasti beveik visą sankryžą.

Jau prieš kelias savaites pietinės miesto dalies gyventojai piktinosi, kad ir didesnės duobės Klaipėdoje sutvarkomos kur kas greičiau.

Nesikeičianti situacija perpildė gyventojų kantrybės taurę.

„Su vyru dirbame šiaurinėje miesto dalyje. Jau uždarius Pilies tiltą kelionė pailgėjo keliolika minučių, o dabar kasryt patenkame į spūstį ir šioje sankryžoje. Anksčiau į darbą nuvažiuodavome per 20 minučių –  dabar keliaujame daugiau nei valandą. Negi nėra sprendimo variantų?“ – piktinosi Kalnupės gatvėje gyvenanti Rita.

Iš pradžių buvo manoma, kad požeminiai vandenys paplovė gruntą, todėl asfalto danga įsmuko. Buvo suplanuota per kelias dienas sutvarkyti kelio dangą ir automobiliams leisti judėti įprasta tvarka.

Pradėjus darbus, pasirodė, kad bėdų pridarė ne pavasariniai upeliai, o po žeme esančių komunikacijų gedimas.

„Mes dabar net ir norėdami nieko negalime tvarkyti, nes pagal sudarytą sutartį kolektoriaus taisymo darbai mums nepriklauso“, – tikino gatvę prižiūrinčios bendrovės atstovas Matas Milius.

Klausimą ėmėsi spręsti uostamiesčio savivaldybė, kai susirinkę valdininkai įvertino gyventojus kamuojančią problemą.

„Įgriuva atsirado dėl lietaus nuotekų tinklų gedimo, kuris yra gana sudėtingas, todėl darbai užtruks“, – informavo Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Artimiausiomis dienomis planuojama pradėti remonto paslaugų pirkimo procedūrą. Specialistai nesiryžo prognozuoti, kiek dar laiko gyventojams rytais reikės stovėti grūstyse dėl pablogėjusio eismo judrioje sankryžoje.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

klp

ka jus ten suda malat , ten ta douobe vis atsirasdavo laikas nuo laiko jau 10 metu o gal ir daugiau metu... uzpildavo uzlygindavo ir vel iki kito karto ... dabar kai gatve suremontuota ir vel islindo tai pradejo svilti subine.....

Ivanas

Ateis mongolai ir sutvarkys kelius,ko cia pergyvenate !!?

manau

atkatas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS