Sausį prasidės Radviliškio–Klaipėdos ruožo elektrifikavimas, dalis traukinių nevažiuos | kl.lt

SAUSĮ PRASIDĖS RADVILIŠKIO–KLAIPĖDOS RUOŽO ELEKTRIFIKAVIMAS, DALIS TRAUKINIŲ NEVAŽIUOS

  • 2

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės infrastruktūros valdytoja „LTG Infra“ sausio pradžioje pradės geležinkelio Vilnius–Klaipėda elektrifikavimo darbus ruože Radviliškis–Klaipėda, pranešė LTG.

Planuojama, kad keleivinių traukinių eismui įtakos turėsiantys darbai vyks iki kitų metų gegužės pabaigos. Tuo metu vyks tik rytiniai ir vakariniai reisai tarp Vilniaus ir Klaipėdos, o sekmadieniais traukinių eismas vyks įprastai.

Traukinių eismui tarp Vilnius ir Šiaulių bei Kauno ir Šiaulių šie darbai turės nedidelį poveikį.

Valstybinių švenčių ir ilgųjų savaitgalių metu (vasario 15-18 dienomis ir kovo 8–11 dienomis) bei Velykų savaitę (kovo 28 – balandžio 2 dienomis) traukiniai važiuos įprastai.

Bendra projekto vertė siekia apie 411 mln. eurų, jį įgyvendina Ispanijos bendrovių „Elecnor S.A.“ ir „Instalaciones Inabensa S.A.“ konsorciumas.

Šiuo metu jau atlikta apie 50 proc. ruožo Vilnius–Klaipėda elektrifikavimo darbų. Iki 2024 metų pabaigos elektrifikuoto geležinkelio dalis turėtų siekti apie 35 proc., o ištisinis tokių ruožų ilgis sieks 731 kilometrą.

„Skaičiuojame, kad geležinkelių tinkle veikiančių vežėjų kuro sąnaudos sumažės ne mažiau kaip 30 proc., o į aplinką nebus išmesta apie 150 tūkst. tonų teršalų per metus“, – pranešime sako LTG grupės vadovas Egidijus Lazauskas.

Šiuo metu Lietuvoje yra elektrifikuoti geležinkelio ruožai: Vilnius–Kaunas, Lentvaris–Trakai ir Vilnius–Kena.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kas

Vilnius -Kena ruožas elektrifikuotas bet kaip važiavo dyzelinis taip ir dabar važiuoja!

va taip

Ar galima traukiniu iš Klaipėdos nuvažiuoti į Kauną?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS