Sausra šokdina kainas pajūrio turgavietėse | kl.lt

SAUSRA ŠOKDINA KAINAS PAJŪRIO TURGAVIETĖSE

Uostamiesčio turgaviečių prekeiviai dėl itin sausų orų šiemet, palyginti su praėjusiais metais, siūlo ne tokį gausų lietuviškų daržovių asortimentą, pakilo ir jų kaina. Ant prekystalių pasigendama prieš kurį laiką sparčiai dygusių grybų, mažesnis ir obuolių pasirinkimas.

Uostamiesčio turgaviečių prekeiviai dėl itin sausų orų šiemet, palyginti su praėjusiais metais, siūlo ne tokį gausų lietuviškų daržovių asortimentą, pakilo ir jų kaina. Ant prekystalių pasigendama prieš kurį laiką sparčiai dygusių grybų, mažesnis ir obuolių pasirinkimas.

Šiemet Klaipėdos turgavietėse kai kurios daržovės brangsta. Neatmetama galimybė, kad prekeiviai kainas buvo priversti padidinti dėl sausros. Esą sulaukta menkesnio derliaus.

Naujojo turgaus direktoriaus Viačeslavo Karmanovo teigimu, situacija nėra kritinė. Tačiau, anot jo, pastebima, kad šiemet kilogramas agurkų kainuoja kur kas daugiau nei kilogramas pomidorų.

Už pastaruosius minėtos turgavietės prekeiviai šiuo metu prašo maždaug 80–90 euro centų, o kilogramas agurkų turguje perkančiųjų piniginę paplonina vidutiniškai 1,70–1,80 euro.

Senojo turgaus vadovas Arvydas Gaudiešius taip pat patikino, jog prekeiviai pavojaus varpais dar neskambina.

"Panikos tikrai nėra. Šiemet – ne pirma sausra, kurią išgyvename", – teigė A.Gaudiešius.

Pašnekovas pripažino, kad, palyginti su praėjusiais metais, šiemet kiek ūgtelėjo ir prekeivių siūlomų pomidorų kilogramo kaina.

Pernai ji siekė apie 2,5 lito, o šiemet už tokį patį kiekį raudonskruosčių prašoma maždaug 1 euro.

Abiejų turgaviečių vadovai patikino, kad pirkėjai šiuo metu labiausiai pasigenda grybų. Kiek anksčiau pastarųjų esą netrūko, bet jau kurį laiką miško gėrybių siūloma kur kas mažiau.

"Ankstesniais metais grybų buvo galima rasti gal dešimtyje vietų, o šiemet neseniai turėjome tik vieną grybautoją. Kaip juokaujame, jam veikiausiai grybai auga ir iš asfalto. Tačiau paskutiniu laiku net jo nėra", – šmaikščiai pastebėjo Senojo turgaus vadovas.

Naujajame turguje grybų tikimasi sulaukti jau artimiausiomis dienos, mat, kaip spėjama, neseniai žemę sudrėkinęs lietus galėjo atgaivinti ir išdygti besiruošiančias miško gėrybes.

Pietinėje miesto dalyje įsikūrusios turgavietės prekiautojai lankytojus jau vilioja ir šviežiais šiųmečiais lazdyno riešutais, pasirodė pirmieji lietuviški obuoliai.

Lietuviškų daržovių trūkumą ant prekystalių, A.Gaudiešiaus teigimu, neretai kompensuoja iš Lenkijos atkeliaujančios gėrybės. Tačiau ne visus turgaviečių lankytojus jos suvilioja. Neretas ieško išskirtinai lietuviškos produkcijos.

"Veikiausiai Lietuvoje nėra patenkintų prekiautojų ir patenkintų pirkėjų, kuriems viskas būtų gerai", – apie burnojančiuosius dėl prekybą menkinančios sausros šmaikščiai sakė A.Gaudiešius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

petras

Noriu pasakyti,kad turguje perka tik nelabai supratingi zmones.Is senu laioku isliko nuomone ,kad turguje viskas pigiau nei parduotuvese.Paziurekit atidziau-turguode kainos daznai zenkliai didesnes nei parduotuvese.Palyginkit kainas.Turgus visada nori brangiau.

Zenonas Priekuliškis

Ar žinot kiek kainuoja žmogui užauginti agurką ar pomidorą? Gerai jeigu daigus pats užsiaugini.Laistymas, tręšimas, ravėjimas, skynimas, atvežimas, mokėjimas už turgaus vietą, paties laikas, tai parduodi faktiškai pusvelčiui. Pomidoro be šiltnamio neužauginsi, o kiek jis kainuoja? Bučiuoti į ranką reikia, kad parduoda tokiomis kainomis, o nedergt p.123

naujame turguje

pakeiskite nurodyta neteisinga lito keitimo kursa. Jis praktiskai turi būti 1 lt=1 euras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS