Savaitgalį Klaipėdoje – renginių lavina | kl.lt

SAVAITGALĮ KLAIPĖDOJE – RENGINIŲ LAVINA

Savaitgalį uostamiesčio gyventojams ir svečiams nuobodžiauti nebus kada. Šeštadienį senamiestyje koncertuos Gatvės muzikos dienos atlikėjai, o vakare įspūdingus vaizdus dovanos jubiliejinis Laivų paradas. Be jų, Klaipėdoje vyks ir daugiau smagių renginių.

Uždainuos net "vabalai"

Visoje Lietuvoje šeštadienį skambėsianti Gatvės muzikos diena uostamiestyje įsilies į kitą didelį renginį – jubiliejinį, jau 10-ąjį Laivų paradą.

Gatvės muzikos diena Klaipėdoje vyks aštuntąjį kartą. Anot organizatorių, renginio atlikėjų būrys tik gausėja.

Į gatves muzikuoti išeinantys atlikėjai šiemet į draugiją kviečia ir spalvų virtuozus, tad bet koks bandymas muziką išreikšti spalvų potėpiais – laukiamas ir sveikintinas.

Dailininkas Mindaugas Pupelis kurs muziką drobėje Karlskronos aikštėje, kur suplanuotas ir Gatvės muzikos dienos atidarymo renginys. Čia nuo 12 val. įsikurs Klaipėdos laivų parado vaikų kūrybinės dirbtuvės "Burinuko uostas", o lygiai vidurdienį šventės startą paskelbs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Beje, kartu su muzikuojančiu jaunimu uždainuos ir automobiliai – prieš vidurdienį prie Karlskronos aikštės išsirikiuos ir savo garsinius signalus išbandys margaspalvis iš visos Lietuvos į Klaipėdą suvažiavusių "vabalų" paradas.

Klaipėdos gatvės muzikos dienos žemėlapyje – 20 muzikinių aikštelių. Jos pasklidusios po visą senamiestį, kelios – Herkaus Manto gatvėje.

Didelė ir atlikėjų įvairovė – nuo pradedančiųjų muzikantų iki profesionalų, tądien išeisiančių "gaudyti" naujų klausytojų. Uostamiestyje muzika skambės iki 22 val.

Mažoji Jūros šventė

Tą pačią dieną Kruizinių laivų terminalo krantinėse susirinkusius žmones sveikins didingi keltai, naujas jūrinių vilkikų šokis ir, žinoma, įspūdingi Laivų parado fejerverkai.

Mažąja Jūros švente tituluojamas ir vasaros laivybos sezono pradžią skelbiantis Klaipėdos laivų paradas vyks jau dešimtąjį kartą.

Programoje – daugybė spalvingų renginių.

Ankstų rytą Laivų parado šventės renginius iškilminga vėliavos iškėlimo ceremonija Kruizinių laivų terminale pradės Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai.

Šventišku rūbu pasipuoš laivus pasitinkanti ir išlydinti skulptūra "Vaikystės svajonė".

Suplazdėjus vėliavai, startuos "Gero vėjo" regata, o 12 val. iš piliavietės į dangų pakils spalvingas 80 kv. metrų "Laimės aitvaras".

Tai specialiųjų poreikių vaikų tapybos kūrinys, perkeltas ant audinio ir keliaujantis per Lietuvos miestus kaip tolerancijos ir pagarbos vieno kitam socialinis projektas.

Susitikimas su ekspedicijos dalyviais

Vidurdienį denius lankytojams atvers Klaipėdos valstybinio jūrų uosto specialiosios paskirties laivai "Naras" ir "Lotas".

Atvykusieji į senamiestį iškart pateks į šventės zoną. Čia jau nuo ryto šurmuliuos prekybininkų mugė, upėje rungtyniaus jaunieji kanojininkai ir baidarininkai.

14 val. lankytojus į susitikimą pakvies Karlskronos aikštėje įsikūrę LRT televizijos projekto "Nacionalinė ekspedicija" dalyviai.

Susitikimo metu bus proga iš pačių ekspedicijos dalyvių išgirsti įdomiausius kelionių įspūdžius, sužinoti, kokia kelionė laukia šiais metais. Šalia įsikurs leidyklos "Terra Publica" palapinė, kurioje bus galima įsigyti pagal projektą parengtą knygų seriją.

Susitikime dalyvaus laivo statytojas ir kapitonas Simas Knapkis su sūnumi Uosiu, muzikos grupės "G&G Sindikatas" įkūrėjas ir lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras, istorikas, ekspedicijų laivo kapitonas Romaldas Adomavičius, ekspedicijų nariai Monika Dobrovolskytė, Ingrida Meškinytė, Vykintas Laukevičius.

Aikštės krantinėje prišvartuotas ekspedicijos istorinis laivas "Vytautas Didysis" pakvies lankytojus ant denio, o vakare šis laivas ir šaunioji jo įgula taps Laivų parado kolonos vedliais Kuršių mariose.

Jau įprastu laiku Smiltynėje prie "Albatroso" skulptūros vyks tradiciniai "Albatroso" apdovanojimai ir būsimųjų jūrininkų priesaikos jūrai ceremonija.

Visą dieną į nemokamus renginius kvies ir tarptautinės akcijos "Muziejų naktis" dalyviai.

Renginio kulminacija – vėlų vakarą Kuršių mariose rengiamas naktinis, šviečiančiomis dekoracijomis papuoštų laivų paradas, kuriame kasmet dalyvauja kelios dešimtys laivų ir laivelių.

Veiksmą marių akvatorijoje bus galima stebėti nuo Kruizinių laivų terminalo krantinių ar per didžiulį lauko ekraną terminale.

Tradiciškai bus išrinkti ir apdovanoti stilingiausiai ir išradingiausiai jubiliejiniam laivų paradui papuošti laivai.

Sekmadienis bus sportiškas

Sekmadienio rytą tūkstančiai bėgikų rikiuosis "Vilties bėgimui".

9 val. startuos maratonininkai, taip pat komandinės bėgimo estafetės dalyviai bei pusmaratonio bėgikai.

11 val. – 0,4 km mažųjų "Vilties bėgimas" 1–8 m. vaikams ir jų tėveliams, 13 val. – 0,75 km "Vilties solidarumo bėgimas".

13.30–14.45 val. – "Baltijos kelias – Vilties mieste" akcija, kai rankomis susikibs 5 tūkst. žmonių, apjuosdami "Vilties bėgimo" trasą. Taip bus minimas Baltijos kelio trisdešimtmetis.

14 val. prasidės 10 km Lietuvos bėgimo plentu čempionatas, o 15 val. – Atgimimo ir solidarumo koncertas su pasauline operos žvaigžde Nomeda Kazlaus, Vytautu Grubliausku, Jonu Sakalausku, Edgaru Lubiu, Paulina Skrabyte ir grupe "The Others", Klaipėdos Vydūno gimnazijos choru, Vytauto Didžiojo gimnazijos tautinės muzikos ir šokių ansambliu "Žemaitukas".

15 val. dalyvių lauks 5 km trasa, o 16 val. – 2,9 km "Šeimų bėgimas".

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O galėtų.

Tokia šventė, gal ir viešasis transportas veža dykai?

Phyllis Moses

„Google“ už kiekviena menesi už darba internete sumokejo nuo 18000 iki 25000 doleriu. Paskutini menesi aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu diRbu nuo 2 iki 3 valandu per diena. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradeti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

Be ekskursijos

Zmones viska mato, zino ir girdi Lietuvoje nebėra sązinės ir zmogiškumo. Lietuva prazudyta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS