Savaitgalį kurortą užguls poilsiautojai: į Palangą žmonės plūsta jau nuo šiandien | kl.lt

SAVAITGALĮ KURORTĄ UŽGULS POILSIAUTOJAI: Į PALANGĄ ŽMONĖS PLŪSTA JAU NUO ŠIANDIEN

Palangoje šį savaitgalį ir vėl bus ankšta. Apgyvendinimo sektoriaus užimtumo rodikliai rodo, kad šventiniam savaitgaliui į kurortą žmonės ims plūsti jau nuo šiandien. Palangos verslininkai neslepia – nebloga buvo ir visa savaitė.

Žolinės savaitgalis lietuvius vilioja į pajūrį. Po rekordinio praėjusio savaitgalio poilsiautojų apgulties Palangos verslininkai laukia ir šiomis dienomis.

Teigiama, kad šiuo metu Palangoje didžioji dauguma vietų viešbučiuose ir privačiame apgyvendinimo sektoriuje – užimtos.

"Vietų – labai labai nedaug. Jų dar yra, tačiau tiek išlaukus nereikėtų kažko labai gero ir tikėtis – liko arba labai paprastos, arba brangiausios. Tiek išlaukti nereikia, bet jeigu jau taip nutiko, vis dėlto reikia skambinti ir klausti, kuris variantas būtų patogiausias", – teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

Pašnekovės teigimu, vis dar išlieka tendencija, kad daugiausia poilsiautojų į Palangą atvyksta savaitgaliais, tačiau ši savaitė buvo kiek kitokia – poilsiautojų netrūko visomis dienomis.

Kurorte – poilsiautojų apgultis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Po praėjusio savaitgalio anšlago ir visą savaitę taip gyvenome. O ir artimiausiomis dienomis dar laukiame svečių. Štai ką reiškia vasariški orai. Jie turi didelės įtakos", – situaciją apibendrino I. Valaitienė.

Pašnekovės teigimu, šį savaitgalį galios įprastos šio vasaros sezono kainos.

Šiuo metu nakvynė dviviečiame keturių žvaigždučių viešbučio kambaryje su pusryčiais dviem žmonėms kainuoja 100–140 eurų, o toks pats pasiūlymas trijų žvaigždučių viešbutyje atsieitų apie 90–120 eurų.

Vietų – labai labai nedaug. Jų dar yra, tačiau tiek išlaukus nereikėtų kažko labai gero ir tikėtis – liko arba labai paprastos, arba brangiausios.

"Nebent viešbučiai, kurie parduoda paskutinį kambarį ar du, mato, kad paklausa yra didelė, gali imti ir kilstelėti kainas", – sakė kurorto verslininkų atstovė.

Kokia bus likusi rugpjūčio pusė, prognozuoti sudėtinga, mat šiemet žmonės nelinkę iš anksto planuoti savo atostogų.

Neatmetama, kad tokiam poilsiautojų elgesiui įtakos turi ir koronaviruso pandemija – žmonės seka naujienas ir tik tada dėlioja atostogų planus.

"Kitai savaitei pardavimų tikrai yra, tačiau išlieka koncentracija į savaitgalius. Tačiau ir savaitės viduryje, priklausomai nuo orų, situacija gali pasikeisti. Jeigu orai geri, paklausa staiga šoktelėja, jeigu orai sublogsta, paklausa krenta", – aiškino I. Valaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nuomonė

Palangos besočių "verslininkų" užsakytas reklaminis straipsniukas. Niekalas.

Super

Tuo tarpu profesorius Kasiulevičius nagrinėja užkrato rizikos žemėlapį Lenkijoje, nes Marijos žemėje jokios Covid užkrato rizikos nėra.

Latvis

Atvaziuokit i Latvija vietu visada apstu .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS