Savaitgalį Lietuvoje atšaukiamas vasaros laikas | kl.lt

SAVAITGALĮ LIETUVOJE ATŠAUKIAMAS VASAROS LAIKAS

  • 16

Šį savaitgalį Lietuvoje atšaukiamas vasaros laikas. Laikrodžius viena valanda atgal reikės atsukti naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Pagal žiemos laiką gyvensime iki kovo pabaigos, kai vėl teks sugrįžti prie vasaros laiko.

Nors Lietuvos Vyriausybė, Europos Komisija ir Europos Parlamentas remia idėją atsisakyti laikrodžių sukiojimo dukart per metus, dauguma valstybių narių sprendimui kol kas nepritaria.

Europos Parlamentas pritarė pasiūlymui, kad šalys narės laiko nebesukiotų nuo 2021 m.

Siūloma, kad paskutinį kartą laikrodžiai ES valstybėse, pasirinkusiose vasaros laiką, būtų pasukti paskutinį 2021 m. kovo sekmadienį, o pageidaujančios pasilikti žiemos laiką tą padarytų 2021-ųjų paskutinį spalio sekmadienį.

Galiojant žiemos laikui, šviesusis paros metas ryte prasideda anksčiau ir vakare trunka trumpiau, palyginti su vasaros laiku. Žiemos ir vasaros laiką nuspręsta įvesti, kad būtų geriau išnaudojamas šviesusis paros metas. Kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Vardas

Jeigu bus vasaros laikas, tai tegul bent jau žiemą padaro mokyklą ir darbą nuo 9 val, nes rudenį ir žiemą būna sunku keltis tokioje tamsybėje

> Atsakas yra toks posakis

Atsakas debiliukui.Primenu, kad laikrodis Lietuvos teritorijoje sukinėjamas nuo 1981 metų, kai dar Leonidas Brežnevas buvo fiureriu.

tam deiniui

Fufaikės tave puola su blusomis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS