Savivaldybė nusprendė: uostamiestyje darželiai veiks ir toliau | kl.lt

SAVIVALDYBĖ NUSPRENDĖ: UOSTAMIESTYJE DARŽELIAI VEIKS IR TOLIAU

  • 5

Nuo gruodžio 16 d. šalyje sugriežtinus karantino sąlygas, darželiai nėra uždaromi. Vis dėlto, į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas rekomenduojama vesti tik tuos vaikus, kurių tėvai ar globėjai neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu ir užtikrinti vaikų priežiūros namuose.

„Nors draudimo vesti vaikus į darželius nėra, viskas paliekama tėvelių pasirinkimui, tačiau raginu kiekvieną elgtis sąžiningai ir naudotis darželių paslaugomis tik tada, kai išties būtina. Taip nuo didesnio kontaktų skaičiaus, o kartu ir didesnės tikimybės užsikrėsti COVID-19, apsaugosime ir savo vaikus, ir savo šeimos narius, ir įstaigose dirbančius pedagogus. Dabar ne metas gyventi pagal principą – jei nedraudžiama, tai leidžiama, tad naudokimės paslauga tik įvertinę galimas pasekmes ir jei išteis nėra kitos išeities“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Nors ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos lieka veikti, jose būtina laikytis visų saugumo reikalavimų, o šventiniai susibūrimai negali būti organizuojami.

Tuo metu pradinių klasių mokiniai nuo gruodžio 14 d. jau atostogauja. Pagrindinis ir vidurinis ugdymas tęsiamas nuotoliniu būdu. Išimtys taikomos specialiosioms mokykloms ir bendrojo ugdymo specialiosioms klasėms, kur ugdomi mokiniai pagal socialinių įgūdžių ugdymo programas.

Profesinis mokymas ir aukštojo mokslo studijos taip pat vyksta tik nuotoliniu būdu, išskyrus privalomas praktikas, praktinius mokymus, kompetencijų vertinimus, kurių neįmanoma atlikti niekaip kitaip, kaip tik įprastu kontaktiniu būdu.

Kaip ir iki šiol, neformalus švietimas vyksta nuotoliniu būdu. Stabdomi individualūs fizinio aktyvumo užsiėmimai sporto klubuose, galimos tik aukšto meistriškumo sporto pratybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

mokytojai

jus uz tai alga gaunat!!! o ne nemokamai priziurite, jus patis pasirinkote toki darba ...

spec

kam tas karantinas jei dirba darzeliai,kam tie apribojimai. klounai.

Mokytoja

"Nors ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos lieka veikti, jose būtina laikytis visų saugumo reikalavimų..." Ateikite, pabūkite, pamatykite. Aš norėčiau pažiūrėti, kaip įmanoma laikytis visų saugumo reikalavimų! Kontaktuojame veidas į veidą, nes mažą vaiką reikia aprengti, pamaitinti, paguosti, nuraminti. Valdžia nenori mokėti tėvams už vaiko priežiūrą karantino metu, o darželio mokytojos ir auklytės paliktos likimo valiai, nes savivaldybė taip nusprendė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS