Senojo turgaus pirkėjai: tokių pozityvių pokyčių nesitikėjome | kl.lt

SENOJO TURGAUS PIRKĖJAI: TOKIŲ POZITYVIŲ POKYČIŲ NESITIKĖJOME

Taip maloniai nustemba ir Senojo turgaus halės duris praveriantys pirkėjai. Juos stebina mažiau nei per pusmetį įvykusios permainos. Jau atnaujinta pusė vidinės halės, pakeistas apšvietimas, grindų dangos, sumontuotos naujos vitrinos. Pasak turgavietėje prekiaujančių pardavėjų, kasdien darbo sąlygos tampa vis geresnės.

Investicijos – apgalvotos

Vienoje pusėje halės jau išbetonuotos grindys ir išklotos šviesios akmens masės plytelės. Pastarosios pasirinktos tokios, kad žiemą turgavietėje nebūtų slidu. Halėje įrengtas naujas apšvietimas: senos liuminescensinės lempos pakeistos į šiuolaikiškas LED. Dar vienas itin prekybininkus džiuginantis pokytis – nupirkta 15 naujų vitrinų-šaldytuvų.  „Daug erdvesnės, patogesnės, jose reguliuojama temperatūra“, – privalumus vardijo jau naujose vitrinose savo prekes išdėlioję prekeiviai. Halėje taip pat sutvarkyti nuotekų ir vandens tinklai, o po savaitės jau veiks ir kokybiška oro kondicionavimo sistema.

Iki lapkričio 18 d. planuojama užbaigti darbus antroje Senojo turgaus halės dalyje. Čia netrukus bus pradėta prekiauti ne tik gėlėmis, įvairiais mėsos, bet ir žuvų produktais. O nuo gruodžio 1 d. į halę persikels ir prekyba vaisiais bei daržovėmis.

„Ieškome ir pritaikome geriausius sprendimus. Tikslingai, apgalvotai. Pusę darbo jau padarėme. Ir toliau dirbsime, kad ir prekeiviai, ir pirkėjai turgavietėje jaustųsi patogiai, kad jiems būtų čia malonu, norėtųsi ir vėl užsukti. Siekiame, kad turguje klaipėdiečiai ir miesto svečiai galėtų rasti visko, ko tik gali prireikti. Jaučiame, kad didėja prekybininkų susidomėjimas galimybe prekiauti Senajame turguje, čia vystyti smulkųjį verslą“, - optimizmo teikiantį prekybininkų ir pirkėjų srautų suinteresuotumą pastebi įmonės direktorius Viačeslavas Karmanovas. Jis pranešė džiugią žinią Senojo turgaus administruojamoje teritorijoje prie Lėbartų kapinių prekiaujantiesiems: „Palaikome smulkųjį verslą. Atsižvelgiant į pandemijos situaciją šalyje, priimtas sprendimas šiemet nedidinti prekybos vietos nuomos mokesčio“.

Pardavėjai ir pirkėjai: „lyg diena ir naktis

„Palyginame  turgaus būklę prieš pusmetį ir dabar: ji skiriasi kaip diena ir naktis. Laikinasis Senojo turgaus direktorius įsiklauso į mūsų poreikius, juos išgirsta ir įgyvendina. Tokio ūkiško turgaus tvarkymo dar nebuvome matę“, – permainomis džiaugiasi mėsos pardavėjai.  Jiems antrina ir kiti prekybininkai. Jie pastebi, kad per itin trumpą laikotarpį nuveikta labai daug: „Į darbą einame kaip į šventę. Įvyko dešimtis metų laukti pokyčiai. Tampame šiuolaikišku turgumi. Išeisime į pensiją laimingi“, – juokauja turgavietės senbuviai, prekiaujantys joje apie 30 metų.

Jie vertina ir turgaus vadovo sprendimą pasamdyti apsaugos tarnybą, kuri padėjo išgyvendinti teritorijoje besibūriuodavusius asocialius asmenis.

Turgaus halėje intensyviai vyksta permainos. Jau pakeistos grindys, įrengtas LED apšvietimas. / Redakcijos archyvo nuotr.

Turgaus permainas pastebi ir jame apsilankantys pirkėjai.

„Gyvenu Vilniuje. Į gimtąją Klaipėdą grįžtu porąkart per metus ir visuomet užsuku į Senąjį turgų nusipirkti kokybiškos produkcijos, pasilabinti su gerai pažįstamais mėsos pardavėjais. Tiesa, anksčiau turgaus vaizdas nedžiugindavo, o vaikštant halėje buvo galima išsisukti kojas. Tačiau šįkart likau maloniai nustebinta. Turgus kardinaliai atsinaujinęs“, – žurnalistei pasakojo trečiadienį turgavietėje užkalbinta Ilona.

Ambicija – vakarietiškas turgus

Pokyčius Senajame turguje stebi bei pozityviai vertina ir miesto vadovai. „Mūsų senamiestis yra mažas, jaukus, jame turi būti turgus, kuriame žmonės norėtų lankytis, ateitų čia ne tik apsipirkti, bet ir pabendrauti, maloniai praleisti laiko, gal ne tik kažką įsigyti, bet ir parduoti – toks turgus yra mūsų siekiamybė“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Jis Senąjį turgų nori matyti tokį, kokį pastebime didžiuosiuose Europos miestuose: jaukų, patrauklų, nedidelį, kuriame prekiaujama šviežiais maisto produktais, išskirtinės kokybės, senamiesčiui būdingomis prekėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Viskas gerai

tik naujajame turguje yra pigiau...

nagi

miesto nekentejai, puteikiu gerbejai, rinkimai jau baigesi:)... viskas jums butu puiku, jei kokia nors kita valdzia tai butu padariusi... esat tikra miesto smarve

smarvę skleidžiantiems

ir vėl blogai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS