Sep­tin­to­ji „Klai­pė­dos švy­tu­rio atei­ties“ sti­pen­di­ja – T. Vė­liui | kl.lt

SEP­TIN­TO­JI „KLAI­PĖ­DOS ŠVY­TU­RIO ATEI­TIES“ STI­PEN­DI­JA – T. VĖ­LIUI

  • 3

Uos­ta­mies­ty­je įteik­ta sep­tin­to­ji „Klai­pė­dos švy­tu­rio atei­ties“ sti­pen­di­ja. 4 tūkst. eu­rų ver­tės ap­do­va­no­ji­mu įver­tin­tas klai­pė­die­tis To­mas Vė­lius, įgy­ven­di­nęs vie­ną ino­va­ty­viau­sių pa­sau­ly­je ža­lią­ją idė­ją – elekt­ra va­ro­mą ka­ta­ma­ra­ną.

Sti­pen­di­ja – už eko­lo­giš­ką ka­ta­ma­ra­ną

Skai­čiuo­jant pa­sku­ti­nes va­lan­das iki ofi­cia­laus Jū­ros šven­tės star­to Klai­pė­do­je įteik­ta tra­di­ci­nė „Klai­pė­dos švy­tu­rio atei­ties“ sti­pen­di­ja, dėl ku­rios šių­me­čia­me kon­kur­se var­žė­si 27 ak­ty­vūs uos­ta­mies­čio gy­ven­to­jai, iš ku­rių į fi­na­lą pa­te­ko 5 dau­giau­sia klai­pė­die­čių pa­lai­ky­mo su­lau­kę ta­len­tai.

Ap­do­va­no­ji­mas, ku­ris tu­rė­tų tap­ti pa­ska­ta sva­jo­nių įgy­ven­di­ni­mui, šie­met ati­te­ko dau­giau­sia uos­ta­mies­čio gy­ven­to­jų ir ko­mi­si­jos sim­pa­ti­jų pel­niu­siam klai­pė­die­čiui T.Vė­liui.

Fi­na­li­nin­kas įver­tin­tas už tai, jog su­kū­rė elekt­ra va­ro­mą ka­ta­ma­ra­ną „Po­pa Boat“, ku­riuo jau ga­li­ma pa­plau­kio­ti Dan­gės upė­je.

At­siim­da­mas ap­do­va­no­ji­mą T.Vė­lius ne­slė­pė džiaugs­mo ir dė­ko­jo vi­siems, ku­rie jį pa­lai­kė ir vis dar pa­lai­ko.

„Esu lai­mė­jęs ne­ma­žai ant­rų vie­tų. Pa­me­nu, kai Edin­bur­ge rei­kė­jo pri­si­sta­ty­ti prieš 40 ša­lių at­sto­vus ang­lų kal­ba – ne­la­bai mo­kė­jau, la­bai dre­bė­jau. Mums ten ne­blo­gai se­kė­si. Ta­da mums pa­lin­kė­jo ne­liū­dė­ti, jei­gu lai­mi­me ant­rą, tre­čią ar ket­vir­tą vie­tas, nes tai užau­gi­na dar di­des­nę mo­ty­va­ci­ją, ku­ri ve­da į prie­kį. Vi­sos tos ma­no ant­ros, tre­čios ir ket­vir­tos vie­tos at­ne­šė man pir­mą“, – dės­tė eko­lo­giš­ko ka­ta­ma­ra­no kū­rė­jas.

Jau­nas vy­ras sti­pen­di­ją tei­gė nau­do­sian­tis sa­vo idė­jos plėt­rai. T.Vė­liaus gal­vo­je – ir pla­nai su­kur­ti ka­ta­ma­ra­nų da­li­ji­mo­si sis­te­mą.

Iš­ryš­ki­na ta­len­tus

„Džiau­giuo­si gra­žia tra­di­ci­ja, ku­ri kas­met skam­ba nau­jai, iš­ryš­kin­da­ma vis nau­jus ta­len­tus. Nors ofi­cia­liai su­ma­ny­mas va­di­na­si „Klai­pė­dos švy­tu­rio atei­ties“ sti­pen­di­ja, aš sa­ky­čiau, kad tai yra sti­pen­di­ja atei­čiai, kad tap­tum švy­tu­riu, ku­ris gar­si­na Klai­pė­dą Lie­tu­vo­je ir pa­sau­ly­je“, – svei­kin­da­mas su­si­rin­ku­siuo­sius tei­gė Klai­pė­dos me­ras Vy­tau­tas Grub­liaus­kas.

Mies­to va­do­vas pa­ste­bė­jo, jog tie žmo­nės, ku­rie šį įver­ti­ni­mą yra ga­vę anks­čiau, įro­dė, kad spren­di­mas ją su­teik­ti bu­vo tei­sin­gas, nes jų dar­bai, gar­si­nan­tys Klai­pė­dą ir Lie­tu­vą, ro­do – šie žmo­nės jau pla­čiai iš­sklei­dė spar­nus.

„Ži­no­ki­te, ge­rą­ja pra­sme, mes jus ste­bė­si­me. Tam, kad džiaug­tu­mė­mės, gė­rė­tu­mė­mės ir ga­lė­tu­me pa­sa­ky­ti, kad tai bu­vo pra­smin­ga in­ves­ti­ci­ja“, – dės­tė V.Grub­liaus­kas.

Įmo­nės „Švy­tu­rys-Ute­nos alus“, ku­ri ir yra sti­pen­di­jos stei­gė­ja, ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius Ro­lan­das Vir­ši­las tei­gė nea­be­jo­jan­tis, jog vi­si fi­na­lis­tai yra ver­ti tap­ti lai­mė­to­jais.

„Ma­ne ža­vi, ma­ne už­ve­da, kad tu­ri­te mo­ty­va­ci­jos, „drai­vo“, tiks­lus ir jų sie­kia­te. Da­bar ne vi­si to­kie žmo­nės ir jų vis ma­žė­ja“, – ak­cen­ta­vo R.Vir­ši­las.

Ski­ria jau­niems žmo­nėms

Sti­pen­di­ja sie­kia­ma ska­tin­ti ak­ty­vius 20–35 me­tų am­žiaus Klai­pė­dos mies­to ir ra­jo­no ben-

d­ruo­me­nių na­rius, ini­cia­ty­vius vi­suo­me­ni­nin­kus, jau­nuo­sius me­ni­nin­kus, moks­li­nin­kus, per­spek­ty­vius spor­ti­nin­kus ir ki­tus jau­nus žmo­nes, ku­riems svar­bus Klai­pė­dos mies­to ir vi­so kraš­to gra­ži­ni­mas, ap­lin­ko­sau­gos, tva­ru­mo ska­ti­ni­mas, jū­ri­nio gy­ve­ni­mo vys­ty­mas bei nau­jų tra­di­ci­jų mies­te ir ap­lin­kui kū­ri­mas.

Anks­čiau „Klai­pė­dos švy­tu­rio atei­ties“ sti­pen­di­ją jau yra ga­vę Klai­pė­dos uni­ver­si­te­to moks­li­nin­kas Žyd­rū­nas Lu­ko­šius, lai­vų in­ži­nie­rius Lu­kas Nor­ke­vi­čius, pia­nis­tė Ade­lė Dau­no­ra­vi­čiū­tė, so­lis­tas Ste­po­nas Zo­nys, ki­no kū­rė­jas Arū­nas Ei­mu­lis bei me­ni­nin­kė Ag­nė Ki­šo­nai­tė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

bet

koks slykstus tas maras... gerai, kad siuo metu turim tik korona

stipendija

bus ismokama dalimis-po pakuote alaus kasdien

Maras

Vienas daro viską, kad tik parduoti daugiau alaus maro metu, kitas muzikantas, kuris viską padarys už eurą ikišta į kišenę Va taip ir vargstam jau virš 10 metu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS