Šeštadienį Klaipėdoje – neįgaliųjų sporto festivalis: galės išbandyti jėgas varžybose | kl.lt

ŠEŠTADIENĮ KLAIPĖDOJE – NEĮGALIŲJŲ SPORTO FESTIVALIS: GALĖS IŠBANDYTI JĖGAS VARŽYBOSE

  • 0

Jau šį šeštadienį Klaipėda įvairių Lietuvos miestų neįgaliuosius suburs į pajūryje vykstantį „Žmonių su negalia vasaros sporto festivalį“. Apie savo dalyvavimą jau patvirtino Kauno, Marijampolės, Panevėžio, Kėdainių ir Klaipėdos atstovai. Dar šiandien galima pateikti išankstinę registraciją į 18 skirtingų sporto šakų varžybas.

Registracija vykdoma el. paštu sportasklaipedos@gmail.com iki rugpjūčio 7 d., pagal nuostatuose pateiktą formą. Varžybų nuostatus galima rasti socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Klaipedos LAM – renginiai“.

Neįgaliųjų sporto festivalis Klaipėdoje vyksta jau trečius metus.

Šiemet renginys vyks rugpjūčio 8 dieną nuo 10 iki 16 val. Klaipėdos miesto centriniame stadione (Sportininkų g. 46).

„Tai tradicija tapęs fizinį aktyvumą ir sportą skatinantis vienos dienos renginys, skirtas visų amžiaus grupių ir visų negalios formų žmonėms, lydintiems asmenims bei savanoriams“, – pabrėžė laikinai Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos direktoriaus pareigas einantis renginių organizatorius Darius Raišutis.

Organizatoriaus teigimu, nesvarbu, kur jūs gyvenate, ką veikiate, esate sporto klubo narys ar ne – ši diena skirta visiems norintiems susiburti, susirasti naujų draugų, bendrauti, išbandyti naujas sporto rūšis ir smagiai praleisti laiką.

„Šiemet šventėje bus galima parungtyniauti 18 įtraukiančių sporto šakų. Dalyvavimas festivalyje yra nemokamas, visų užsiregistravusių ir bent vieną rungtį išbandžiusių dalyvių laukia atminimo medaliai, ne mažiau kaip penkias rungtis (pasirinktinai) įveikę dalyviai bus apdovanoti specialiais prizais. Komandinėse ir individualiose varžybose bus kovojama dėl nugalėtojų taurių“, – akcentavo renginio organizatorius.

Visų renginio dalyvių prašoma laikytis pagrindinių atsargumo priemonių, saugantis nuo COVID-19 sukeliamos infekcijos.

Pabrėžiama, kad į renginį nebus įleidžiami dalyviai (sportininkai, lydintys asmenys, žiūrovai), turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kt. susirgimų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas ir pan.). Esant būtinybei temperatūra bus matuojama nuotoliniu termometru.

Didžiausią galimybę užsikrėsti virusinėmis ligomis turi žmonės, esantys iki 1 m. atstumu nuo sergančiojo. Todėl rekomenduojama kiek įmanoma stengtis laikytis didesnio nei 1 m. atstumo vieniems nuo kitų.

Renginio dalyviams bus rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukės, respiratoriai ar kitos tam skirtos priemonės).

Išsamesnė informacija teikiama telefonu +370 606 10858 arba el. paštu sportasklaipedos@gmail.com.

Renginio dalyviai bus kviečiami pasivaržyti keturiose komandinėse – bočios, badmintono, paplūdimio tinklinio ir krepšinio varžybose bei išbandyti 14 individualių sporto rungčių – smiginį, šaškes, rankų lenkimą, kulkinį šaudymą, šaudymą iš lanko, baudų mėtymą sėdint, triračius „Race Runners“, lengvąją atletiką, sunkumų kilnojimą, orientavimosi sportą, diskgolfą, vežimėlių lenktynes, taiklumo varžybas, specialiąsias mankštas.

Tarp rungčių pertraukėliu metu dalyviai galės mėgautis nemokamu maitinimu ir šiltu bendravimu.

Festivalio dalyvius pasitiks akcija-konkursas „Foto bičiulis", kurio metu galima bus nusifotografuoti prie specialios foto sienelės ir gauti nemokamą momentinę nuotrauką, o esant norui šios nuotraukos kopija gali būti eksponuojama parodoje, gruodžio 17-31 d. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekoje.

Taip pat galima bus dalyvauti konkurse „Aš tolerantiškas Klaipėdietis“. Dalyviui reikia nusifotografuoti prie foto sienelės ir įkelti nuotrauką į savo facebook paskyrą su žyma #fotobičiulis ir #chooseklaipeda, po 2 savaičių bus išrinktas nugalėtojas.

Akcija-konkursas „Foto bičiulis“ vyks Klaipėdos miesto centriniame stadione (Sportininkų g. 46). registracijos metu nuo 10 iki 11 val.


Programa

10 – 10.45 val. Registracija;

10.45 val. Festivalio atidarymas;

11 – 16 val. Komandinės ir individualios rungtys, apdovanojimai;

16 val. Renginio pabaiga.

GALERIJA

  • Šeštadienį Klaipėdoje – neįgaliųjų sporto festivalis: galės išbandyti jėgas varžybose
  • Šeštadienį Klaipėdoje – neįgaliųjų sporto festivalis: galės išbandyti jėgas varžybose
  • Šeštadienį Klaipėdoje – neįgaliųjų sporto festivalis: galės išbandyti jėgas varžybose
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS