Sezono pradžia pliažuose – jau netrukus | kl.lt

SEZONO PRADŽIA PLIAŽUOSE – JAU NETRUKUS

  • 0

Klaipėdos paplūdimiuose oficialaus vasaros sezono pradžia skelbiama birželio 12-ąją. Daugelis startui reikiamų darbų jau atlikta – pajūryje pastatytos persirengimo kabinos, suoliukai, gelbėtojų postai, baigiami tvarkyti takai, apžvalgos aikštelės, infrastruktūra pritaikyta neįgaliesiems.

Šiuo metu baigiama parengti gelbėtojų komanda – atranka šiemet vykdoma kiek vėliau, nei įprasta, nes dėl karantino neveikė baseinai. Paplūdimiuose pasikeisdami šiemet budės 72 gelbėtojai.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šis vasaros sezonas paplūdimiuose bus kiek kitoks, nei įprasta. Nors visa poilsiautojams reikalinga infrastruktūra vasarotojų lauks, kaip ir kasmet, šiemet poilsiaujant ir pramogaujant sykiu dėmesį teks skirti ir COVID-19 viruso plitimo prevencijai.

"Didelių ribojimų paplūdimiuose nenumatome, tačiau Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų reikės laikytis. Žmonėms paplūdimiuose bus primenama apie saugaus atstumo, asmens higienos reikalavimų laikymąsi, tikimės, kad pajūryje nesilankys poilsiautojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų, žarnyno ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių. Jūra ir saule pasimėgauti tikrai bus galima, tačiau nepamirštant sąmoningumo ir atsargumo", – sakė Klaipėdos meras.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat rekomenduoja paplūdimiuose būti ne didesnėmis kaip 5 žmonių grupelėmis, išskyrus artimus giminaičius, esant galimybei už prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, tualetuose, prie persirengimo kabinų sudaryti galimybę tinkamai rankų higienai, aktyvaus laisvalaikio užsiėmimams skirtų įrenginių, sporto paskirties inžinerinių statinių valymą ir dezinfekciją atlikti vadovaujantis rekomendacijomis.

Taip pat užtikrinti, kad paplūdimių darbuotojai būtų informuojami, jog vengtų tiesioginio kontakto su kitais asmenimis, išskyrus skęstančiųjų asmenų gelbėjimo atvejais, užtikrinti, kad paplūdimyje dirbtų tik darbuotojai, neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų bei kitų užkrečiamųjų ligų požymių, o darbuotojų sveikata būtų nuolat stebima.

Pradedant sezoną Klaipėdos paplūdimiuose – Antrojoje Melnragėje bei Smiltynėje suplevėsuos ir mėlynosios vėliavos.

Mėlynoji vėliava – tarptautinis paplūdimio kokybės ženklas, reiškiantis, kad čia yra viskas, ko reikia poilsiautojui, – įrengta tinkama infrastruktūra, budi gelbėtojai, rūpinamasi švara ir aplinkosauga.

Siekdamos gauti mėlynąją vėliavą, savivaldybės privalo įgyvendinti daugybę reikalavimų aplinkosaugos, saugumo ir paslaugų kokybės kategorijose.

Ar jų laikomasi, tikrina užsienio ir vietiniai inspektoriai. Jei randama trūkumų, vėliava turi būti nuleidžiama.

Paplūdimių infrastruktūrą stengiamasi gerinti kasmet. Siekiant užtikrinti smėlio švarą, paplūdimiuose dirba smėlio valymo mašina, veikia dušai, geriamojo vandens fontanėliai.

Šiemet iki sezono pradžios Smiltynėje vietoj seno mūrinio lauko tualeto bus baigtas įrengti konteinerinis tualetas.

Klaipėda vasaros sezoną pasitinka ir su įrengiamu nauju parku pajūryje – nauja poilsio erdvė kuriama Pirmojoje Melnragėje, netoli šiaurinio molo.

Parke baigiami nutiesti takai, aukščiausioje parko vietoje įrengta poilsio aikštelė, kurioje galima grožėtis saulėlydžiais.

Centrinėje dalyje, kur yra atvira, medžiais neapaugusi erdvė, įrengiama vaikų žaidimų aikštelė ir žaidimų pieva, parko teritorija pritaikyta žmonių su negalia poreikiams. Vaikų žaidimų aikštelėje ir pagrindiniame take, vedančiame jūros link, bus įrengtas apšvietimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS