Šiaurės prospekte paryškino atitvarus dviratininkams | kl.lt

ŠIAURĖS PROSPEKTE PARYŠKINO ATITVARUS DVIRATININKAMS

Šiaurės prospekte įrengtus atitvarus teko paryškinti specialiomis juostelėmis. Dėl saugumo viduryje dviračių tako pastatytas tvoreles ūkanotą pavakarę įžiūrėti buvo itin sudėtinga. Dviratininkai buvo sunerimę, kad taką saugesnį turėję padaryti atitvarai jiems tapo pavojingais spąstais.

Vos išlindę iš po geležinkelio viaduko ir nespėję pasimėgauti nuokalne, dviratininkai priversti stabdyti.

Dviračių ir pėsčiųjų takus čia pertraukia įvaža į Liepų gatvėje esančius prekybos centrus. Įveikus ją prasideda įkalnė iki Liepų gatvės. Todėl tenka papildomai padirbėti kojomis.

Nenuostabu, kad ne vienas dviratininkas susigundydavo galimybe rizikuoti ir kirsdavo važiuojamąją dalį nemažindamas greičio.

Įsibėgėjus nebereikia lieti prakaito nulipant ir vėl užlipant ant dviračio bei pradedant minti iš naujo. Tačiau pastebėti iš parduotuvės pusės atvažiuojančias mašinas – sudėtinga.

Jos slepiasi už stačių šlaitų. Vairuotojams, išsukantiems iš šalutinio kelio, taip pat sunku pamatyti prašvilpiantį dviratininką. Jie dar turi žiūrėti, ar Šiaurės prospekte nėra atvažiuojančių mašinų, kurios turi pirmenybę.

Iš ženklų miško neprisodinsi, nes paskui ir pats ženklas daugiau žalos padarys.

"Atsižvelgėme į eismo saugumą ir įrengėme atitvarus iki nusileidimo. Kliūtis skirta, kad dviratininkas nuliptų ir pereitų gatvę, persivesdamas dviratį", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Tačiau dviratininkai susiėmė už galvų – pilki atitvarai iš pradžių buvo niekaip nepažymėti.

Prietemoje, ypač riedėdamas nuo Liepų gatvės pusės ir besidairydamas, ar nėra mašinų, sukančių parduotuvių link, atitvaro tikrai nepastebėsi. Nespėsi ne tik nulipti, bet ir sustabdyti dviračio.

"Iš ženklų miško neprisodinsi, nes paskui ir pats ženklas daugiau žalos padarys", – paaiškino R.Mockus.

Vietoj įspėjamųjų ženklų, nuspręsta metalinius atitvarus apklijuoti šviesą atspindinčiomis juostomis.

Šį savaitgalį jie jau švietė dviratininkams iš tolo ryškiai raudona spalva.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pestysis

Kodėl pėstieji ir dviratininkai negali eiti drasei sioje gatve ir turi praleidinėt automobilius???

Koks

Byb***ankis visa tai projektavo!

Savas

Kai merui tik dūda terūpi... Tvarkos Klaipėdoje niekada nebus. Vienintelė išvada . Merą lauk nuo kėdės, tegu eina kur su savo dūda į kokį bulvių lauką šernų baidyti. Kitam niekam jis tikrai netinkamas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS