Šiaurinės miesto dalies šviestuvų laukia modernizacija | kl.lt

ŠIAURINĖS MIESTO DALIES ŠVIESTUVŲ LAUKIA MODERNIZACIJA

  • 10

Kitais metais šiaurinė Klaipėdos miesto dalis bus gerokai šviesesnė ir gražesnė, žada Klaipėdos miesto savivaldybės kontroliuojama bendrovė „Gatvių apšvietimas“. Įmonė pirmą kartą gavo dalinį finansavimą iš Europos sąjungos struktūrinių fondų.

Bendrovė „Gatvių apšvietimas“ sulaukė patvirtinimo, kad teiktam projektui „Klaipėdos miesto šiaurinės dalies gatvių apšvietimo modernizavimas“ bus skirtas 50 procentų finansavimas. Likusią išlaidų dalį padengs pati įmonė.

Pagal projektą planuojama atnaujinti ir modernizuoti gatvės šviestuvus Liepos, Herkaus Manto, P.Lideikio, Liepojos gatvėse ir Šiaurės prospekte. Į naujos kartos LED šviestuvus iš viso bus pakeista apie 1 tūkst. gatvės žibintų.

Įrengus ekonomiškesnius ir efektyvesnius šviestuvus, gatvės ir pėsčiųjų perėjos bus kur kas šviesesnės. Paskaičiuota, kad įgyvendinus projektą Klaipėdos miestas per mėnesį gerokai sutaupys ir už elektros energiją turės mokėti kur kas mažiau – sąskaitos bus mažesnės apie 40–50 proc.

„Džiaugiamės pirmuoju įmonės pelnytu inovatyviu projektu, kuriam gautas finansavimas iš Europos Sąjungos. Stengiamės išnaudoti ES finansines galimybes atnaujinant miestą, kad klaipėdiečiams ir miesto biudžetui tai kainuotų kuo mažiau. Tai pirmas mūsų žingsnis, bet tikimės, kad ateityje panašių projektų bus daugiau“, – pasidžiaugė bendrovės laikinasis generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas.

Per 30 gyvavimo metų bendrovė „Gatvės apšvietimas“ pirmą kartą pabandė pasinaudoti ES struktūrinių fondų lėšomis.

Sulaukus patvirtinimo apie skirtą finansavimą, šaltuoju metų laiku bus tvarkomi gauto projekto dokumentai, o realūs darbai prasidės ateinančių metų pavasarį. Gatvės šviestuvus šiaurinėje miesto dalyje planuojama modernizuoti 2021 m.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė teigiamais pokyčiais savivaldybės kontroliuojamoje bendrovėje.

„Jei mieste bus šviesiau ir tai kainuos pigiau, negali būti net diskusijos apie projekto naudą. Visos įmonės turėtų eiti šiuo keliu. Kai metų pradžioje pasikeitė vadovas, įmonė įgavo kitokį pagreitį bei energiją, atsirado tarsi antras kvėpavimas. Mes tai matome – Klaipėdoje tapo gyventi šviesiau, taupiau ir skaidriau“, – sakė uostamiesčio meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

taigi

>Minkštai virtas liberalus kiaušinis išlindo :)

Komentatoriams

Jums, kiaušingalviai, viskas negerai, jei tik kažką kažkas daro. Ką bedarytų, viskas jums negerai. Geriausia kad visai nieko nedarytų tai būtų ramu tada. O iš tikrųjų tai labai gerai, kad daro, kad atnaujina apšvietima, kad lempos bus naujos ir taupios, nereikės rusams už elektrą be proto daug mokėt.Ir vaizdas bus šiuolaikiškesnis. Argi visa tai blogai? Mulkiai jūs mulkiai!

Jo

mūsų mieste didžiausias trūkumas kad įrengt tai įrengia bet paskui neprižiūri ir netvarko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS