Sieks efektyviau valdyti turtą | kl.lt

SIEKS EFEKTYVIAU VALDYTI TURTĄ

Uostamiesčio savivaldybė nusprendė nuodugniai peržiūrėti ir įvertinti jai priklausantį nekilnojamąjį turtą. Atlikus tokią inventorizaciją, ketinama sukurti naują šio turto valdymo sistemą. Tikėtina, kad kai kuriuos statinius miestas nuspręs parduoti.

Klaipėdos valdžia susirūpino miestui priklausančiu nekilnojamuoju turtu.

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pastebėjo, kad šiuo metu miestas jam priklausančias patalpas yra skyręs įvairioms ugdymo ar sporto įstaigoms, kai kurios erdvės yra išnuomotos, kitos – suteiktos panaudai.

Apskaičiuota, kad vien ugdymo įstaigoms yra skirta 13 savivaldybei priklausančių pastatų.

Šiuo metu nuspręsta kurti bendrą nekilnojamojo turto valdymo strategiją. Neslepiama, kad, vertinant, kaip efektyviau valdyti miestui priklausantį turtą, kai kurie objektai veikiausiai gali būti parduoti.

Teigiama, kad kol kas sunku prognozuoti, kokiu jai priklausančiu turtu savivaldybė norės atsikratyti, tačiau S.Budinas atskleidė, kad įvairios patalpos, kurių remontui reikėtų didelių išlaidų, yra parduodamos nuolat.

Dažniausiai tai būna savivaldybei priklausę būstai, tačiau šįkart ketinama įvertinti ir kitokios paskirties patalpas.

Savivaldybės administracijos direktorius pastebėjo, kad, pardavus nereikalingus pastatus, gauti pinigai galėtų būti skirti miesto poreikiams ir taip būtų gaunama daugiau naudos, nei tiesiog turint ir racionaliai neišnaudojant patalpų.

Taip pat iš naujo būtų įvertinti ir įstaigų, kurios nuomojasi ir panaudos pagrindu naudojasi savivaldybei priklausančiomis patalpomis, poreikius.

"Nuolatinė savivaldybės pareiga yra racionaliai valdyti savo nekilnojamąjį turtą ir nuolat vertinti jo poreikį. Mes tai darome visada, o dabar tikslas yra pasižiūrėti kiek plačiau", – komentavo S.Budinas.

Pašnekovo teigimu, naujoji strategija turėtų būti parengta jau kitais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipedietis

Kiek yra mieste socialiniu butu priklausanciu savivaldybei ir kiek tu butu yra apgyvendintu? Markuciu 5-4yra socialinis butas 3 kambariu su holu kuris jau kelis metus yra tuscias.Kas moka uz siluma siame tusciame bute? manau mes to namo gyventojai. Ar tie zmones kuriem reikalingas socialinis butas yra pjegus financiskai islaikyti tokio dydzio buta aisku, kad ne. O kiek tokiu butu yra pripirkta visame mieste?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS