Šildymas Klaipėdoje: sąskaitos už vasarį bus panašios į sausio | kl.lt

ŠILDYMAS KLAIPĖDOJE: SĄSKAITOS UŽ VASARĮ BUS PANAŠIOS Į SAUSIO

  • 6

AB „Klaipėdos energija“ apibendrino savo klientų vasario mėnesio šildymo duomenis. Pagal lauko oro temperatūrą ir šilumos suvartojimą antrasis metų mėnuo nedaug skyrėsi nuo sausio, tad sąskaitose bendrovės klientai turėtų išvysti panašius skaičius, kaip ir prieš mėnesį.

2017 m. vasario mėnesį Klaipėdoje ataskaitinė lauko oro temperatūra buvo -0,6 C°, o 2017 m. sausį –0,4 C°.

Vasarį šildymui Klaipėdos miesto gyventojų sunaudojimo vidurkis buvo 17,77 kilovatvalandės kvadratiniam metrui (kWh/m²). Taupiausiai šilumą naudojo renovuotų pastatų gyventojai – jų vidurkis 10,03 kWh/m². Naujos statybos namai irgi buvo taupūs – vidutinis šilumos suvartojimas juose siekė 11,26 kWh/m². To tarpu nerenovuoti Klaipėdos daugiabučiai šilumos suvartojo kone dvigubai daugiau už energetiškai taupius statinius – net 19,22 kWh/m².

AB „Klaipėdos energija“ šilumos kaina gyventojams 2017 m. vasario mėnesį buvo 5,12 ct/kWh (kaina su 9 proc. PVM). Lyginant su 2016 m. vasario mėnesiu, ji mažesnė 11 procentų.

Skaičiuojant miesto vidurkį, dėl šaltesnio vasario mėnesio ir sumažėjusios šilumos kainos 60m² butas uostamiestyje už 2017 m. vasarį vidutiniškai mokėtų 54,6 euro. Tačiau realybėje sąskaitų dydį labiausiai lemia ne oro temperatūra ir šilumos kaina, o namo būklė bei vartotojų galimybės pasirinkti norimą šilumą savo būstuose. Tad mažiausias sąskaitas Klaipėdoje už vasario šildymą gaus naujos statybos Birutės g. 22A namo gyventojai – ten 60m² buto šildymas vasarį kainavo tik 20,86 Eur. O brangiausiai 60m² buto šildymas atsieis 1960 m. statyto S. Daukanto g. 26 name – vasario sąskaitą sieks 119,27 Eur.

Paruošta pagal AB „Klaipėdos  energija“ Klientų aptarnavimo centro informaciją

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Butku juze

''sąskaitos už vasarį bus panašios į sausio'' Sausio men moketa 119euro, vasario men 239eurai ,tikrai panasios saskaitos..

Rasai

Prie ko čia stogas ir langai, jei jūs negalite reguliuoti šildymo? Kaip santechnikas Vasia jums nustatys, tiek jūs ir mokėsit. Be to sunaudojimas priklauso nuo daugiabučio dydžio - 4 aukščiai sunaudos daug daugiau nei dvylikaaukščiai.

tai gi

akivaizdziai uzsakytas straipsnis geda!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS